Adolphson & Falk

– MED JULEN I BLODET
De legendariske svenske synthpopperne kommer til Nøtterøy!

I år er det 40 år siden utgivelsen av gjennombruddsalbumet Med Rymden i Blodet og Adolphson & Falks største hit, Mer Jul. I desember feires dette med en stor turné i Sverige. Som eneste sted i Norge kommer Adolphson & Falk også til Nøtterøy Kulturhus. Der skal de holde sin første synthkonsert noensinne i Norge! En gang før har de besøkt landet med sin musikk, det var i 2016 hvor det ble holdt en akustisk konsert i Sarpsborg.

Lørdag 16. desember fremføres hele albumet Med Rymden i Blodet med nye syntharrangementer i retrotapping av Greg FitzPatrick. FitzPatrick spilte en avgjørende rolle for duoen på 80-tallets første halvdel, da de praktisk talt bodde i studio og produserte en mengde låter som ble Sveriges første og største synth hits.

Konserten som består av to deler gir også et tilbakeblikk på et halvt århundre med hits, samarbeidet i gruppa, lydlandskapet og ikke minst historier fra den tiden. Det blir mye synth, men også noen akustiske innslag. Produksjonen består også av nyskapende filmer og en synthkunstutstilling signert Greg FitzPatrick.

I foajeen blir det solgt merchandise bestående av små sjeldenheter som røde og blå vinyler i begrenset opplag av Med Rymden i Blodet og Over tid og rum, t-skjorter med mer. Vi selger også et begrenset opplag med t-skjorter kun for Nøtterøy Kulturhus. De finner du her, eller i billettkjøpsprosessen.

På scenen:
Tomas Adolphson – vokal, ukulele, gitar og mandolin
Anders Falk – vocal og gitar
Greg FitzPatrick – synthesizers
Dag Lundquist – trommer og perkusjon
Hans Loelv – keyboard trekkspill
Magnus Marcks – bass

Sagt om Adolphson & Falk
"De slog igenom brett med sin synthpop på 1980-talet. Nu har de arrat om och uppdaterat samma synthlåtar och gett sig ut på turné och man ler och blir varm i hjärtat”.
- Ulrika Vallgårda/ Norrbottens kuriren

Hardcorefansen är med från start. Allsången går genom varenda låt, med rungande applåder och busvisslingar efteråt. Showen är väl genomtänkt, videoväggen blandas med Greg Fitzpatricks snygga syntkonst och fotografier genom Adolphson & Falks 50-åriga karriär. Både ljudet och ljusshowen ligger perfekt mot deras musik. Hjärnsynapserna går i ett euforiskt lyckorus”. - Christina Wernerson, Kultursidan.nu

"Publiken fick efter många, många års väntan äntligen höra låtar i sitt originalskick, även om vissa arrangemang hade förändrats något. Men grunden, med synthljuden från Gregs magiska maskiner fanns där. Publiken fick bland annat höra den singel som startade karriären för A-F, Blinkar Blå. Mycket av texterna från den tiden handlar just om datorer, rymden och mänskliga relationer”. Örebrokuriren ger högt betyg till Adolphson-Falks jubileumskonsert 50”.
- K-G Ekblom, Örebrokuriren

Adolphson & Falk

LØR 7. DES KL. 19:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Amfi

VARIGHET: ca 2,5 t med pause

PRIS: 495,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajeén og kulturhuset er åpent 1 time før og 1 time etter. Du viser billetten før du går inn. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer.  Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE

ARTIST SPOTIFY