Verdens Ende

For English press here.

Verdens Ende er en del av Færder nasjonalpark og er et friluftsområde med storslagen utsikt mot Skagerrak. Det er flotte bade- og fiskemuligheter fra svaberg og holmer med både fiskehavn og gjestehavn i en fantastisk beliggenhet. Verdens Ende ligger helt ute på sydspissen av Tjøme og er nok mest kjent for sitt vippefyr som er bygget opp av rullesten hentet fra Tjømes strender.

Vippefyret er en kopi, bygget i 1932. I juni 2015 ble den gamle funkisrestauranten revet, og erstattet med et nytt bygg. Her åpnet Færder nasjonalparksenter juni 2015. Senteret huser nasjonalparksenter med utstilling, restauranten Spiseriet og kontorer for nasjonalparkforvaltningen. 2.etg. er bygd som en rotunde i glass, med 360 graders utsikt og utstillingsareal hvor det drives utleie til kurs, konferanser og bryllup.

En konsert på Verdens Ende gir en unik og magisk ramme rundt opplevelsen. Soloppgangskonserten juli 2018 med Eva Weel Skram samlet rekordmange 2 600  publikummere som satt tett i tett for å nyte soloppgang og vakker musikk på de blanke svabergene. Til sommeren ser vi frem til en ny konsert hvor Ingebjørg. Bratland synger solen opp søndag 7. juli. Knapt en måned senere ventes en annen opplevelse av større og råere format når Madrugada spiller konsert lørdag 3. august i samarbeid med OBOS.

Vi har laget et par sider med nyttig info. Madrugada finner du her og FAQ for Soloppgangskonserten ligger her. 

Konserter Verdens Ende