Verdens Ende

Verdens Ende er en del av Færder nasjonalpark og er et friluftsområde med storslagen utsikt mot Skagerrak. Det er flotte bade- og fiskemuligheter fra svaberg og holmer med både fiskehavn og gjestehavn i en fantastisk beliggenhet. Verdens Ende ligger helt ute på sydspissen av Tjøme og er nok mest kjent for sitt vippefyr som er bygget opp av rullesten hentet fra Tjømes strender.

Vippefyret er en kopi, bygget i 1932. I juni 2015 ble den gamle funkisrestauranten revet, og erstattet med et nytt bygg. Her åpnet Færder nasjonalparksenter juni 2015. Senteret huser nasjonalparksenter med utstilling, restauranten Spiseriet og kontorer for nasjonalparkforvaltningen. 2.etg. er bygd som en rotunde i glass, med 360 graders utsikt og utstillingsareal hvor det drives utleie til kurs, konferanser og bryllup.

En konsert på Verdens Ende gir en unik og magisk ramme rundt opplevelsen. Soloppgangskonserten juli 2018 med Eva Weel Skram samlet rekordmange 2 600  publikummere som satt tett i tett for å nyte soloppgang og vakker musikk på de blanke svabergene. Nøtterøy Kulturhus er med som arrangør av forestillinger og konserter på Verdens Ende. Se her for litt info om kommende konsert.

Tilhørende arrangement

Soloppgangs-konsert

søndag 07. juli KL. 04:00