Verdens Ende

For English press here.

VIKTIG! ADGANG TIL VIPPEFYRET OG PARKERING PÅ VERDENS ENDE STENGES
På grunn av konserten med Madrugada på Verdens Ende vil følgende bli stengt:

PARKERINGSPLASSEN: 2. AUGUST KL. 23.00 – 4. AUGUST KL. 06.00. VENNLIGST FLYTT ALLE BILER.
FÆRDER NASJONALPARKSENTER / RESTAURANT SPISERIET: 3. AUGUST KL. 16.30
VIPPEFYRET: 3. AUGUST KL. 06.00 – 4. AUGUST KL. 06.00.
Det vil være mulig å komme til havnen, ut på skjærene, til restauranten Spiseriet og Færder Nasjonalparksenter.
Inngang til restaurant og senter stenges kl. 16.30. Kun inngang for den med billetter etter dette.

Praktisk info om konserten 3. august med Madrugada finner du herVerdens Ende er en del av Færder nasjonalpark og er et friluftsområde med storslagen utsikt mot Skagerrak. Det er flotte bade- og fiskemuligheter fra svaberg og holmer med både fiskehavn og gjestehavn i en fantastisk beliggenhet. Verdens Ende ligger helt ute på sydspissen av Tjøme og er nok mest kjent for sitt vippefyr som er bygget opp av rullesten hentet fra Tjømes strender.

Vippefyret er en kopi, bygget i 1932. I juni 2015 ble den gamle funkisrestauranten revet, og erstattet med et nytt bygg. Her åpnet Færder nasjonalparksenter juni 2015. Senteret huser nasjonalparksenter med utstilling, restauranten Spiseriet og kontorer for nasjonalparkforvaltningen. 2.etg. er bygd som en rotunde i glass, med 360 graders utsikt og utstillingsareal hvor det drives utleie til kurs, konferanser og bryllup.

En konsert på Verdens Ende gir en unik og magisk ramme rundt opplevelsen. Soloppgangskonserten juli 2018 med Eva Weel Skram samlet rekordmange 2 600  publikummere som satt tett i tett for å nyte soloppgang og vakker musikk på de blanke svabergene. Denne sommeren sang Ingebjørg Bratland opp solen søndag 7. juli for 2 300 morgenfugler. Om få dager ventes en annen opplevelse av større og råere format når Madrugada entrer scenen lørdag 3. august i samarbeid med OBOS.

Konserter Verdens Ende