Verdens Ende

Verdens Ende

Verdens Ende er en del av Færder nasjonalpark og er et friluftsområde med storslagen utsikt mot Skagerrak. Det er flotte bade- og fiskemuligheter fra svaberg og holmer med både fiskehavn og gjestehavn i en fantastisk beliggenhet. Verdens Ende ligger helt ute på sydspissen av Tjøme og er nok mest kjent for sitt vippefyr som er bygget opp av rullesten hentet fra Tjømes strender.

Vippefyret er en kopi, bygget i 1932. I juni 2015 ble den gamle funkisrestauranten revet, og erstattet med et nytt bygg. Her åpnet Besøkssenter Færder nasjonalpark juni 2015. Besøkssenteret huser nasjonalparksenter med utstilling, restauranten Spiseriet og kontorer for nasjonalparkforvaltningen. 2.etg. er bygd som en rotunde i glass, med 360 graders utsikt og utstillingsareal hvor det leies ut til kurs, konferanser og bryllup.

En konsert på Verdens Ende gir en unik og magisk ramme rundt opplevelsen. Her er nyttig info om soloppgangskonserten.

Soloppgangskonserten juli 2018 med Eva Weel Skram samlet rekordmange 2 600  publikummere som satt tett i tett for å nyte soloppgang og vakker musikk på de blanke svabergene. I fjor sang Ingebjørg Bratland opp solen søndag 7. juli for 2 300 morgenfugler og lørdag 3. august rocket det heftig på svabergene da Madrugada entret scenen for 5 000 mennesker i samarbeid med OBOS. I 2022 (2020 og 2021 ble avlyst) sang Kari Bremnes i takt med naturelementene og det ble en sterk opplevelse for de 2 800 fremmøtte. Sommeren 2023 stoppet regnet akkurat i tide til at Ane Brun med strykere fikk bidratt til en uforglemmelig morgen. Denne sommeren er det visesanger og poet Trygve Skaug som skal synge sola opp kl. 04.00 natt til søndag 30. juni.