Når Jeg Drikker

Martin Svedmans diktsamling om alkoholisme har blitt teater

Det sterke stykket er et portrett av en ung alkoholiker og hans triste, euforiske, vonde, håpefulle, absurde og patetiske stunder. Rundt skuespillerne på scenen sitter publikum og de får oppleve levendegjøringen av de ulike diktene fra diktasamlingen "Når jeg drikker".

moren min
tror drikkingen min
er hennes feil
orker knapt
stå opp av sengen
har mistet interessen for
nevøene mine
søsteren min
jeg tar mye plass
i familien

Når Jeg Drikker er et gjestespill av og med Martin Svedman, Per Bogstad Gulliksen, Bård Lie Thorbjørnsen og Bertil Greging.

Produksjonen er støttet av Norsk kulturfond – Fri scenekunst – prosjekt, Fond for Lyd og Bilde, Fond for utøvende kunstnere og Billedkunstnerenes Vederlagsfond – Norske Billedkunstnere.

Takk til: Håkan Hede.

*****
Martin Svedman (f. 1977) er en norsk poet. Utdannet ved Forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø (2018), og arbeider som kritiker og essayist i tidsskriftet Samtiden. Martin Svedman debuterte som lyriker med 21 dikt i antologien Signaler hos Cappelen Damm i 2018. Diktsamlingen Når jeg drikker ble utgitt på Cappelen Damm i 2019. Martin Svedman mottok Saabye-stipendet i 2020 for beste skjønnlitterære debut, og har i tillegg mottatt Oslo kommunes kulturstipend.

Per Bogstad Gulliksen (f. 1968) er en norsk skuespiller. Han har mastergrad i skuespillerfag fra Teaterhøgskolen, Kunsthøgskolen i Oslo (2015). Han har vært engasjert som skuespiller ved bl.a Nationaltheatret, Trøndelag Teater, Nordland Teater, Den Nationale Scene, Dramatikkens Hus, Black Box teater og Festspillene i Bergen. Per Bogstad Gulliksen ble tildelt Statens kunstnerstipend – Arbeidsstipend for skuespillere i 2017 og 2019. Han er ansatt i SKUDA – skuespiller-og danseralliansen.

Bård Lie Thorbjørnsen (f. 1967) er en av landets mest anerkjente scenograf og kostymedesigner. Utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Mottager av Oslo Bys Kulturstipend 2005. Han vant Heddaprisen for scenografi og kostymedesign til Dürrenmatts Besøk av gammel dame, Trøndelag Teater (2014) og Ibsens Når vi døde våkner, Trøndelag Teater (2015). Bård Lie Thorbjørnsen debuterte som regissør med Fuglane ved Nordland Teater (2019).

Bertil Greging (f. 1957) er en norsk billedkunstner født og oppvokst i Oslo. Han har jobbet med en rekke vidt forskjellige uttrykk; fra strengt grafiske tegninger og malerier til fargesterke og ekspressive collage- og papirarbeider. Oljestift, tørrpastell, akrylmaling, grafittspray, maskeringtape, blyant, pensel og collagelim blir brukt om hverandre for å danne komposisjon, linjer, flater og farger. Han har en rekke separat- og gruppeustillinger bak seg og har gjort flere utsmykningsoppdrag. Bertil Greging er innkjøpt av offentlige og private institusjoner.

Når Jeg Drikker

TIR 12. NOV KL. 19:30

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Scenehuset

VARIGHET: ca 55 min

PRIS: 250,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

SNACK & DRIKKE