Den Politiske Kannestøper

Høstens store komedie fra Teater Ibsen er Ludvig Holbergs klassiker: "Den politiske kannestøper". I rollen som Herman von Bremen finner vi Helén Vikstvedt og med seg har hun Monica Hjelle, Ida Ursin Holm, Hadle Reisæter og Hanne Amalie Smedstad.

«Den politiske kannestøper» er en klassisk Holberg-komedie over lesten «Konge for en dag», på samme måte som "Jeppe på bjerget".

Kannestøperen Herman von Bremen har forlest seg på politisk teori, inviterer sine venner til møter om politikk og nye revolusjonære ideer, og forsømmer både arbeid og hjem.

Hvorfor er det bare eliten som kan bli borgermestere? Vanlige folk er da like bra!

Byens rådsmenn får nyss om denne høyst uønskede aktiviteten, og bestemmer seg for å lære Herman en lekse. De utnevner han til Borgermester!

Herman von Bremen vikles deretter inn i en endeløs rekke av umulige lokalpolitiske oppgaver og kjemper heroisk for å holde seg flytende i en stadig mer absurd virkelighet. Alt mens borgerskapet ler av sitt eget påfunn.

«Den politiske kannestøper» er en knivskarp satire som sparker både oppover og nedover, og er siden den hadde premiere i 1722 stadig like aktuell.

Vi ønsker velkommen til høstens store komedie, men sier samtidig med en annen berømt danskes ord, Piet Hein:

«Den som kun tar spøk for spøk,
og alvor kun alvorlig,
han og hun har faktisk fattet
begge deler dårlig».

På scenen
Helén Vikstvedt, Hadle Reisæter, Hanne Amalie Smedstad, Ida Ursin Holm og Monica Hjelle

Team
Regissør: Espen Dahl Hjort
Scenografi/Kostymedesign: Mari LB Kamsvaag
Musiker: Thomas Gunerius Foshaug Bergsten

Den Politiske Kannestøper

ONS 23. OKT KL. 19:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Amfi

VARIGHET: ca 90 min uten pause

PRIS: Fra 245,- til 480,-

ARRANGØR: Teater Ibsen

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajeén og kulturhuset er åpent 1 time før og 1 time etter. Du viser billetten før du går inn. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer.  Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE