Superkid

En hyllest til de som ser deg når alle andre svikter

Opplev Kingsford Siayors personlige historie om å velge mellom å redde seg selv eller sin lillebror.

Året er 1999, Nelson Mandela går av som president, euroen blir introdusert for verden, Judy Dench vinner Oscar for filmen Shakespeare in Love, og Britney Spears er nummer 1 på billboardlista med «Hit me baby one more time». Og i Tromsø sitter en tenåringsgutt på rommet sitt og drømmer seg bort til et helt annet sted.

Hvordan er det å være 14 år og bære på en hemmelighet? Og hvordan skal du klare å ta vare på lillebroren din når ingen tar vare på deg?

Superkid er en oppvekstskildring basert på skuespiller Kingsford Siayors egen historie, om året da han var 14 år. Manuset er utviklet av Siayor selv, i samarbeid med regissør Josette Bushell-Mingo og medregissør Cici Henriksen.

Forestillingen presenteres i samarbeid med barnevernet i Færder kommune.

Forestillingen er et spark til et system som ikke funker. Men også en hyllest til de som stiller opp, når alle andre ser en annen vei.

Superkid vant Heddaprisen for beste ungdomsforestilling i 2022, og ble i tillegg nominert til beste mannlige hovedrolle og beste scenetekst.

Forestillingen er produsert av SPKRBOX i samarbeid med National Black Theatre of Sweden og Nationaltheatret. SPKRBOX står bak suksesser som Blokk til blokk, Linje 5 og SPKRBOX-festivalen, en festival for urban scenekunst.

Superkid er støttet av Norsk Kulturråd, Oslo kommune, Fond for utøvende kunstnere og Fritt Ord. 

”Superkid” er produsert av SPKRBOX i samarbeid med National Black Theatre of Sweden og Nationaltheatret.

Regi: Josette Bushell-Mingo
Manus: Kingsford Siayor
Skuespiller: Kingsford Siayor
Medregi: Cici Henriksen
Dramaturg og bearbeidelse: Kristofer Grønskag
Lysdesign og scenografi: Eirik Brenne Torsethaugen
Komponist: Peter Baden
Produsent: Anja Kjærnli 
Inspisient: Bjørn Tore Grøntvedt
 
Produsert av SPKRBOX i samarbeid med National Black Theatre of Sweden og Nationaltheatret.

Superkid

TOR 30. MAI KL. 19:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Amfi

VARIGHET: ca 90 min uten pause

PRIS: 100,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajeén og kulturhuset er åpent 1 time før og 1 time etter. Du viser billetten før du går inn. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer.  Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE