Roraima

Sigurd Hole regnes blant våre fremste musikere og komponister. Hans prisbelønnede storverk «Roraima», som ble skrevet for et ensemble for 7 musikere til festivalen Oslo World i 2020, kom i februar 2022 ut på plate til strålende kritikker i både norske og utenlandske medier som The New York Times, Aftenposten og Dag og Tid. Albumet ble nylig tildelt den prestisjetunge tyske kritikerprisen «German Music Critics´Award».

«Roraima» setter søkelys på temaer som naturmangfold og økologisk sårbarhet og henter inspirasjon fra lyden av regnskogen i Amazonas, og fra Yanomami-folkets mytologi. Verket inneholder også feltopptak fra regnskogen av den amerikanske lydbildeøkologen Bernie Krause. Musikken, som sømløst blander elementer fra både jazz, klassisk og folkemusikk, har en sterk melodisk åre. Verkets hovedtema bygger på en enkel melodifrase sunget av den rødnebbede tukanen, en utrydningstruet fugleart som lever i Amazonas. Tre enkle toner gir grobunn for en hel regnskog av fortryllende vakker musikk som både feirer naturens lyder, og som samtidig bærer på en stor sorg over at disse lydene sakte svinner hen.

I tillegg til lyden av musikken og regnskogen løftes konserten av en vakker visuell produksjon av Jan Erik Holto.

Med sin mangefasetterte bakgrunn peker Roraima på kjernen i vår tids største utfordring, nemlig de grunnleggende filosofiske problemene ved den industrielle verdens forhold til naturen. Men - midt i denne eksistensielle krisen finnes også en kime til håp. Håp om at hele menneskeheten kan bli en mer likeverdig del av det store orkesteret som er vår levende planet.

Sigurd Hole har de senere årene høstet internasjonal anerkjennelse for sine nytenkende solo kontrabassalbum, og han har spilt solokonserter verden rundt på scener som Carnegie Hall i New York og Konserthuset Stockholm. Som komponist utforsker han ofte ulike sider av forholdet mellom mennesket og natur, hvor lyden av naturen og det å lytte til naturen både i direkte og overført betydning spiller en sentral rolle.

Konserten er en del av tilbudspakken Sjefens Fristelse.

PÅ SCENEN
Trygve Seim (saksofoner)
Frode Haltli (akkordeon)
Helga Myhr (hardingfele/vokal)
Tanja Orning (cello)
Håkon Aase (fiolin)
Knut Kvifte Nesheim (perkusjon)
Sigurd Hole (kontrabass)

Lyd: Audun Strype
Lys / video: Jan Erik Holto

Anmeldelse i The New York Times: https://www.nytimes.com/2022/02/18/arts/music/playlist-jack-harlow-romeo-santos.html
NRK Nyhetsmorgen (TV): https://tv.nrk.no/serie/nyhetsmorgen-tv/202202/NNFA05021822/avspiller#t=1t10m42s
Sak i Dagens Perspektiv: https://www.dagensperspektiv.no/dp-helg-musikkplot/2022/utrydningstruede-lyder-pa-sigurd-holes-nye-a...
KS (Kommunenes interessorganisasjon) om hvordan RORAIMA, og kunst og kultur kan bidra til å nå FN´s bærekraftsmål: https://www.ks.no/fagomrader/barn-og-unge/kultur/kultur-er-barekraft-15-livet-pa-land/

Roraima

FRE 14. OKT KL. 19:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Amfi

VARIGHET: ca 80 min uten pause

PRIS: Fra 100,- til 350,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajeén og kulturhuset er åpent 1 time før og 1 time etter. Du viser billetten før du går inn. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer. NB. Vi har innført refusjongaranti ved avlysning eller flytting!  Våre billettbetingelser og informasjon om refusjonsgaranti leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE

ARTIST SPOTIFY