Pinot Noir fra hele verden

Vinjournalist, sommelier og forfatter Merete Bø tar dere med på vinsmaking og en reise med Pinot Noir.

Blauburgunder, Spätburgunder og Pinot Nero. Kjært barn har mange navn. 

Druen pinot noir er uten tvil den mest karismatiske av alle rødvinsdruene. Den er så vanskelig å dyrke at det er langt mellom de gode resultatene. Som ung dufter Pinot Noir av blomster, bringebær, med alderen endrer disse aromaene seg til sopp, løv og våt skog. Fargen er alltid lys og delikat, mens frukten er silkemyk og sødmefull.

Fra Burgund og Champagne kommer verdens mest ettertraktede, kødannende og kostbare viner laget av Pinot Noir. De siste 20 årene, har det skjedd en liten revolusjon. I nesegrus beundring for druen begynte vinprodusenter i resten av verden også å plante Pinot Noir. Det har ført til et stort spekter av forskjellige varianter av druen fra hele verden.

Om Merete Bø:
Merete Bø har vært vinjournalist i Dagens Næringsliv i 17 år. Hun har bakgrunn fra restaurantene Bagatelle og Cru og fra Park Hotel Vossevangen. Hun har skrevet åtte bøker om vin, blant annet Ost og Vin som kom i 2022. Hun er tidligere nordisk mester og dobbel norgesmester for vinkelnere. Sammen med Thomas Giertsen har hun podkasten «Jeg kan ingenting om vin».

Pinot Noir fra hele verden

TOR 17. OKT KL. 19:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Klubbscenen

VARIGHET: ca 2t uten pause

PRIS: 795,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til Klubbscenen åpner 1 time før og er åpne 1 time etter. Du viser billetten ved inngangen til selve kulturhuset. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer. Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE