Oftania

Trommeslagere som går solo vokser ikke på trær

Aleksander Kostopoulos fra Bodø er kanskje for de aller fleste best kjent som den energiske trommisen i bandet ISÁK, i tillegg til at han har spilt med storheter som Mari Boine, Moddi, og rockeduoen Pil & Bue. På Nøtterøy Kulturhus har han spilt med dem alle i tillegg til en fantastisk solokonsert på Klubbscenen et par år tilbake. Kostopoulos står fortsatt godt på egne ben, og på starten av nyåret slipper han sitt andre album med tittelen "Oftania".

«Oftania» er det første albumet som jeg har spilt inn og produsert på egenhånd. Jeg hadde et ønske om å ta full kontroll over mitt eget musikalske uttrykk, og fra et koronavennlig hjemmestudio har jeg spilt inn alle instrumenter og vokaler selv. Flere av vokallinjene er faktisk sunget rett inn i den innebygde mikrofonen på macen min.

Trommeslagere som går solo vokser kanskje ikke på trær, men Kostopoulos har virkelig gjort soloprosjektet til noe eget og unikt. Sammen med lysdesigner Torbjørn Thrane Sandnes har han utviklet et livekonsept som plasserer Kostopoulos i en lyskube midt i rommet, og den noe uvanlige konsertformen har mottatt hyllest fra Blåfrostfestivalen i nord og SALT i sør.

Når en trommeslager går solo vil man kanskje forvente en tydeligere rendyrking av det rytmiske, men bruken av samples og falsettvokal tar Kostopoulos i en mer melodisk og atmosfærisk retning. Sigur Rós, Jon Hopkins, Bonobo, Bon Iver, Jonsi og Olafur Arnalds trekkes frem som sentrale musikalske
innflytelser av Kostopoulos.

«Oftania» er i sin helhet spilt inn av Kostopoulos selv, mens Thomas Wang har stått for miksing og mastering.

Oftania

FRE 18. MAR KL. 20:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Amfi

VARIGHET: ca 50 min

PRIS: Fra 100,- til 200,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajeén og kulturhuset er åpent 1 time før og du viser billetten før du går inn. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer. NB. Vi har innført refusjongaranti ved avlysning eller flytting!  Våre billettbetingelser og informasjon om refusjonsgaranti leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE