Lullaby of the Sea

Det blir sårt og vakkert på norsk og persisk når Solveig Slettahjell og iranske Mahsa Vahdat fremfører duetter basert på voggesanger med nye og klassiske tekster. 

Her får vi iranske dikt og norske folketoner i en svært så vellykket kombinasjon.

Med seg har de Tord Gustavsen (flygel og elektronika) og Sjur Miljeteig (trompet og elektronika).

Havets Voggesang
Ideen bygger på et samarbeid de fire utviklet i 2021 rundt innspilling og utgivelse av duetten «Lullaby of the sea» - en nyskrevet voggesang av Erik Hillestad, Atabak Elyasi (tekst) og Mahsa Vahdat (melodi). Den handler om den ett år gamle gutten Artin fra Iran som omkom sammen med familien under et forsøk på å krysse den engelske kanal i oktober 2020. Liket av gutten drev i land på Karmøy i januar 2021.

Med denne tragedien som bakteppe, har de to sangerne utviklet konsertprogram med en del klassiske og nyskrevne iranske dikt med motiv i slekt med voggesangen, gjendiktet til norsk av Erik Hillestad og med musikk av Mahsa Vahdat og norske folketoner.

Et bakteppe for prosjektet som også vil finne gjenklang i noen av sangene er utviklingen av menneskerettigheter i Iran som tvinger folk i eksil. Spesielt har kvinner i Iran engasjert seg i en kamp for endringer det siste året med utgangspunkt i drapet på Mashsa Amini i september 2022.

Utøverne på scenen er forent i en felles målsetning: å bevege hjerter med musikk og tekster som handler om å være våken for en menneskelig samhørighet på tvers av avstand, kulturer og språk, og å vise at musikken berøres oss alle og kan fremelske et felleskap, uavhengig av avstand.

Konserten blir en del av tilbudspakken Sjefens Fristelse. 

Lullaby of the Sea

ONS 1. NOV KL. 20:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Amfi

VARIGHET: ca 90 min uten pause

PRIS: Fra 195,- til 295,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajeén og kulturhuset er åpent 1 time før og 1 time etter. Du viser billetten før du går inn. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer.  Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE