Looptok

Looptok fra Cirkus Cirkör skal på soloturné!

Samuel "Looptok" Andersson er komponisten, multimusikeren og enmannsbandet som er mest kjent for musikken til Cirkus Cirkörs anerkjente produksjoner som Knitting Peace, Borders, Limits, Guds Olydiga Revben, Våga Vakna, med flere.

Har du sett en nysirkusforestilling med svenske Cirkus Cirkør så husker du sikkert den rå musikken. Til rytmene fra Looptok svinger akrobatene seg på scenen og publikum blir revet med. Livemusikken fra Looptok sitter i kroppen lenge etter teppet har gått ned.

Nå kan du oppleve en egen konsert med Looptok! På Klubbscenen fremfører han en variert solokonsert med en herlig blanding av perler fra ulike Cirkör-forestillinger, nyinnspilte låter og noen helt unike instrumenter Samuel har funnet på sine turneer rundt om i verden.

Fra det enkle og såre, til de mer mektige lydbildene... Alt bygges opp under konserten ved hjelp av live-looper og live-elektronikk.

Men hva er liveloop?
En liveloop, eller live-looping, er en musikalsk teknikk der en musiker spiller lydsekvenser og musikalske fraser i sanntid. Dette gjøres vanligvis ved hjelp av en loop-pedal eller en lignende enhet. Musikeren spiller en del av en melodi, et akkordmønster eller en rytme og spiller det inn i sekvensen. Deretter gjentas og gjenspilles denne lyden, slik at musikeren kan legge flere lag av lyder og bygge opp et komplett musikalsk arrangement.

Med live-looper kan musikeren lage flere lag av lyder og skape et enmannsband, der det kan høres ut som om flere instrumenter spiller samtidig. Det gir musikeren muligheten til å improvisere og bygge opp musikken gradvis i sanntid.

Live-looping brukes ofte av solomusikere og artister som ønsker å utføre musikk som vanligvis krever flere musikere eller et komplett band.

Looptok

TOR 9. NOV KL. 20:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Klubbscenen

VARIGHET: Ca 1 time

PRIS: Fra 175,- til 250,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til Klubbscenen åpner 1 time før og er åpne 1 time etter. Du viser billetten ved inngangen til selve kulturhuset. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer. Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE