Herkedal

Øystein Herkedal Hegvik er 23 år gammel og kommer fra Ørland ute i havgapet av Trøndelagskysten. Musikken til Herkedal kan best beskrives som historiefortellende og nær. Låtene hans formidles med en særegen, kraftig, men samtidig sårbar stemme.

Lørdag 16. september 2023: Musikkbransjens festival «by:Larm» er på sin siste kveld, og på jakt etter gode artister til Nøtterøy Kulturhus, løper kulturhusleder Einar M. Schistad innom Kulturkirken Jakob. Det ender med skikkelig gåsehud! Stemmen til Herkedal kryper inn under huden, og hårene i nakken reiser seg. Første tanke: Dette minner om «Antony and the Johnsons». Så sårt, så vakkert… Med flygel, cello, gitar, trommer og synth med seg på scenen, ble dette festivalens høydepunkt, og dagen etter var Herkedal med band booket til Nøtterøy Kulturhus.

Jeg håper så inderlig at vårt publikum velger å bruke denne søndagen i kulturhuset, og får oppleve denne utrolig vakre stemmen! (Einar M. Schistad, Kulturhusleder)

Det norske folk ble for alvor kjent med Herkedal da han i 2018 vant Idol, og imponerte både dommerne og TV-seerne med sin fantastiske sangstemme. Da Øystein debuterte som 18-åring var han fortsatt usikker på hvem han skulle være, og etter kun noen låtutgivelser tok han en pause for å finne seg selv i musikken. Etter et år på Stargates skole Limpi og utallige timer i studio har han endelig funnet sitt uttrykk. Da han returnerte til scenen på Vill Vill Vest festivalen høsten 2022, skrev Gaffa: «Herkedal var det vakreste vi hørte på Vill Vill Vest. Det er ingen overdrivelse å si at Herkedal har en stemmeprakt få i landet kan matche».

Herkedals første utgivelse, EP-en «Wild Raspberries & Plum Trees», gir en smakebit på hva som kommer fremover. Nå er han altså klar for å vise oss sin nye musikk, og med seg har han et topp band med Liv Andrea Hauge (flygel/kor), Sunniva Shaw of Tordarroch (cello/kor), Andrea Louise Horstad (synth/kor), Tea Megaard (gitar/kor) og Elias Tafjord (trommer). 

Kom og opplev en av Norges mest særegne og spennende vokalister.

Herkedal

SØN 17. MAR KL. 19:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Amfi

VARIGHET: Ca 60 min

PRIS: Fra 190,- til 290,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajeén og kulturhuset er åpent 1 time før og 1 time etter. Du viser billetten før du går inn. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer.  Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE

ARTIST SPOTIFY