Grieg og Chopin

Den polske stjernepianisten Greg Niemczuk har gjestet Nøtterøy Kulturhus flere ganger og hver gang har publikum ønsket ham velkommen tilbake. Denne høsten kommer han igjen, denne gangen med Grieg og Chopin på repertoaret. 

I det nye programmet vil Greg Niemczuk sammenligne to store komponistene og vise at de nesten var brødre musikalsk. I første del får publikum anledning til å sammenligne Grieg og Chopins to "Sommerfugl"-nokturner og ikke minst danser inspirert av folkemusikk – blant dem Griegs populære norske folkedanser fra op. 17 og 35 samt de vakreste masurkaene av Chopin.

I andre del får vi høre to de store musikalske storverkene: "Sørgemarsj-sonaten" av Chopin og den fantastiske klaversonate op. 7 av Grieg. Det blir en vakker kveld full av polsk og norsk musikk uttrykt i Griegs og Chopins musikalske brorskap».

Etter å ha vunnet den nasjonale Chopin-konkurransen i 2010 blir Greg Niemczuk vurdert som en av Polens fremste Chopin-spesialister. Etter sine mange år som konsertpianist i Norge har han også fått et nært forhold til Griegs musikk.

Greg spiller over hele verden – i særdeleshet i Sør-Amerika, Japan og Kina. Han har spilt jevnlig i Norge de siste 13 årene og gjennom det fått et stort og økende publikumsgrunnlag. Så Greg får stadig et større forfeste i Norge. Han er årlig på to store turnéer her i landet – fra nord til sør - og uoffisielt er han den mest turnérende pianisten i Norge. Så Greg Niemczuk betrakter nå Norge som sitt andre fedreland.

Grieg og Chopin

SØN 15. OKT KL. 18:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Amfi

VARIGHET: Ca 2 t inkl.pause

PRIS: Fra 200,- til 300,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajeén og kulturhuset er åpent 1 time før og 1 time etter. Du viser billetten før du går inn. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer.  Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE