Gjengangere

Bli med når Teater Ibsen setter opp Gjengangere hos oss! Dette tragiske dramaet om enken og alenemorens oppgjør med sin egen fortid hvor Ibsen utforsker temaer som arv, miljø, moral og ansvar.

Det har gått ti år siden Kammerherre Alving gikk bort, igjen står Helene Alving med minnene, arven og alle gjengangere. Hun ser tilbake på et liv der den borgerlige fasaden hun har opprettholdt skjuler et liv preget av alkoholisme, utroskap, overgrep og vold. Dette har hun holdt skjult for Osvald, barnet sitt som hun også har sendt bort i ung alder og hun har skjønnmalt historien om hans far.

Da Osvald kommer hjem fra et lengre opphold i det frilynte Europa for å være med på åpningen av Kammerherre Alvings Barnehjem innhenter fortidens synder Helene Alving i hennes forsøk på å frigjøre seg fra dem i nåtiden.

Kan gamle synder gjøres godt igjen ved å uttale dem? Eller er skaden uopprettelig?

«Denne bog er trods sin eminente betydning ikke det fuldkomneste Drama, han har skrevet, men den er den nobleste Handling i hans literære Liv» -Georg Brandes om Gengangere, Morgenbladet i København 28. desember 1881.

Teater Ibsens egen teatersjef, Bo Anders Sundstedt, har regi og med seg har han Christina Lovery som scenograf og kostymedesigner. Maren Elle (KORK) har komponert musikken og sammen med skuespillerne Dagrunn Anholt, Mees Borgman, Hadle Reisæter, Hanne Amalie Smedstad og Åsmund- Brede Eike skal de skape en intim og nær fortelling om en families fasade i oppløsning, der Ibsen retrospektive grep blir satt på spissen og tekstens kvalitet ivaretatt.

«Digterens egen Mening faar søges i kompositionen og jeg tænker, at i den fejrer ikke Usædeligheden nogen synderlig stor Triumf.» - Bjørnstjerne Bjørnson

På scenen
Dagrun Anholt - Fru Alving
Hadle Reisæter - Pastor Manders
Mees Borgman - Osvald
Åsmund Brede-Eike - Snekker Engstrand
Hanne Amalie Smestad - Regine

Team

Regissør: Bo Anders Sundstedt
Dramaturg - Åste Marie Bjerke
Komponist - Maren Elle
Lysdesigner - Tuva Grøterud
Kostymedesigner/Scenografi - Christina Lovery

Varighet
ca. 90 min u/pause

Gjengangere

SØN 8. OKT KL. 19:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Amfi

VARIGHET: Ca 90 min u/pause

PRIS: Fra 245,- til 480,-

ARRANGØR: Teater Ibsen

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajeén og kulturhuset er åpent 1 time før og 1 time etter. Du viser billetten før du går inn. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer.  Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE