Erling Ramskjell

Erling Ramskjell har både som seg selv, og under artistnavnet Æ gitt ut et tosifret antall plater med særegen og tekststerk visesang. Han krysser også av på radiolisting, diverse kanonanmeldelser og litt spilling på TV. 

Han har siden solodebuten bygd seg opp et rykte som en veldig tilstedeværende og sterk formidler live. Her får du han kun bevæpnet med en gitar, og en stor sekk med låter. Ramskjell er også medlem av blant annet band som Likholmen og Hva er det som spiser meg om natten. For en stund tilbake turnerte han som oppvarmer for Stefan Sundström.. Du så ham kanskje da på kulturhuset?

Hans seneste utgivelse, duettplata Overaltover (2022) fikk blant annet denne mottakelsen;

«Han har laget årets beste duettplate…
Melankoli er et ord som misbrukes om veldig mye musikk, så lenge det er en mollakkord eller to innenfor hørbar distanse. I Erling Ramskjells tilfelle er derimot melankolien hovedkomponenten. Det er nerven som går gjennom ryggmargen i komposisjonene.»
Helge Skog, ITromsø

«(Erling synger feks).. med mamma og pappa på avslutninsglåten «Aldri førr seint». Sistnevnte låt er et modig skritt fra Erling Ramskjell, men det funker både tekstlig og musikalsk. Akkurat som det gjør på de åtte andre låten på dette finfine duettalbumet. Dette er perfekt høstmusikk!» 
Ådne Evjen, Disharmoni (hele anmeldelsen)

«Kong Erling Av duettene Overaltover er ikke bare en instant classic. Vi snakker om et album det bør skrives ei bok om. Alle artistene som er involvert. Alt det finurlige som gjøres i studio. Historiene bak låtene. Finne mer ut om denne fantastiske artisten Erling Ramskjell er. Og ikke minst om mennesket Erling. Er det en musiker her i landet som virkelig fortjener mer spotlight på seg så er det han»
Johnny Wilhelmsen, The Wilhelmsens 

«Det er litt av ei plate Ramskjell har prestert her. Som en Saltdalens svar på Nick Cave crooner han fram budskapet låt for låt. Jeg tar av meg hatten og mere til for Erling Ramskjell og hans unike musikalske univers.»
Jon Erik Eriksen, Popklikk 

Erling Ramskjell

ONS 4. OKT KL. 20:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Klubbscenen

VARIGHET: ca 1 time

PRIS: Fra 125,- til 195,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til Klubbscenen åpner 1 time før og er åpne 1 time etter. Du viser billetten ved inngangen til selve kulturhuset. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer. Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE