En spurv og en diva

En nyskrevet forestilling om Edith Piaf og Marlene Dietrich med Britt-Synnøve Johansen og Eva Bjerga Haugen:

Visste du at Edith Piaf og Marlene Dietrich var nære venninner?

Britt-Synnøve Johansen er tilbake med en helt ny og selvskrevet forestilling om venninnene Edith Piaf og Marlene Dietrich. Med seg har hun fått Eva Bjerga Haugen til å spille og synge Piafs glamorøse venninne, samt de eminente musikerne Svein Ragnar Myklebust og Theodor Barsnes Onarheim.

En spurv og en diva er en forestilling om levd liv, kjærlighet og vennskap. Et vennskap mellom to artister der forutsetningene er totalt forskjellige. De har til felles at de begge lever et liv i offentligheten og i vennskapet finner de trøst og styrke hos hverandre.

Den franske artisten Edith Piaf med kallenavnet «Spurven» – og den syngende filmstjernen og divaen Marlene Dietrich, var to verdenskjente artister sterkt knyttet til tiden rundt 2. verdenskrig. Piaf kom fra fattige kår i Paris, Dietrich fra overklassen i Berlin. De var totalt forskjellige i uttrykk, bakgrunn, stil og liv, men utviklet likevel
et nært vennskap som varte livet ut.

Piaf og Dietrich var to særdeles viktige artister av sin tid, som mange unge i dag ikke har noe forhold til. Forestillingen gir et innblikk i deres liv, tiden de levde i og musikken de ble kjent for. Som store stjerner levde de tilsynelatende glamorøse liv i rampelyset, men strevde hver for seg med sine indre demoner. De gjorde det i likhet
med endel kjente artister av i dag, som forestillingen også trekker linjer til. 

Publikum møter de to artistene i garderoben, på scenen, i tenkte samtaler om- og med tilbakeblikk pålivet de engang levde. Sangene synges vekselvis på norsk, tysk, fransk og engelsk.

Medvirkende:
Artister: Britt-Synnøve Johansen, Eva Bjerga Haugen
Piano: Svein Ragnar Myklebust
Kontrabass: Theodor Barsnes Onarheim
Manus og oversettelser: Britt-Synnøve Johansen
Regi: Espen Hana
Lysdesign: Joakim Foldøy
Lyddesign og tekniker: André Foldøy

En spurv og en diva

SØN 17. OKT KL. 19:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Amfi

VARIGHET: ca 85 min uten pause

PRIS: 350,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangemente starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajeén og kulturhuset er åpent 1 time før og du viser billetten før du går inn. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer. Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE