Bokken Lasson og Chat Noir

Kristi Kinsarvik har laget en enkel forestilling om Bokken Lasson og den litterære kabareten Chat Noir. Du får høre sitater av Bokken selv, og noen av de gamle visene. Øystein Johnsen akkompagnerer og synger med.

På Chat Noir opptrådte Herman Wildenvey som konferansier, og etter hvert kom flere diktere, som Arnulf Øverland og Gabriel Scott. Publikum fikk høre sangere og se dansere fra inn- og utland. Blant annet fikk de besøk av spanske flamenco-dansere, noe som aldri hadde vært sett og hørt i Norge før. Per Krohg, som var søsteren Oda Kroghs sønn, bodde i Paris, men kom til Norge og dekorerte lokalet med svarte katter i alle fasonger, samt bilder og tekster fra kjente viser.

I fem år, fram til 1917, holdt de på. Wilhelm Dybwad, som var Bokkens samarbeidspartner, skrev viser til dagsaktuelle hendelser som kunne bli framført samme dag, slik som den dagen det ble meldt at Roald Amundsen hadde nådd sydpolen som første mann. Dybwad skrev i full fart, Bokken skaffet sjømanns-klær og framførte visa samme dag.

Men i 1917 klarte revyartisten Victor Bernau å forvandle Chat Noir fra en scene som var drevet nokså uformelt av Bokken Lasson, til et aksjeselskap med ham selv som direktør. Chat Noirs tid som litterær kabaret var forbi. Chat Noir var blitt en revyscene.

Bokken Lasson fortsatte å synge og spille teater i mange, mange år. Hun levde helt til det året hun ville fylt 100.

Bokken Lasson og Chat Noir

TIR 23. APR KL. 19:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Klubbscenen

VARIGHET: ca 75 min

PRIS: Fra 220,- til 270,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til Klubbscenen åpner 1 time før og er åpne 1 time etter. Du viser billetten ved inngangen til selve kulturhuset. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer. Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE