Abid Raja

Abid Raja har vært en aktiv samfunnsdebattant siden slutten av 1990-årene. Han er jurist, har jobbet som politiadvokat og diplomat, men er for folk flest kjent som den blide og inkluderende politikeren som kaster seg ut i utfordringer med et voldsomt engasjement.

I 2021 ga Raja ut selvbiografien Min skyld. En historie om frigjøring, en bok han fikk Bokhandlerprisen 2021 for og som ble den mest solgte boken i Norge i fjor. I boken deler han ikke bare historien om et barn utsatt for omsorgssvikt og mishandling, men også intime detaljer om en sykdom mange av oss kanskje ville ha holdt for seg selv. Han skriver også om sin kamp for kjærligheten, og strevet i sitt ekteskap.

Denne kvelden får du et åpenhjertig innblikk i Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap. Raja forteller om hvordan han måtte skjule smertene og handikappet han ble født med, skjule seg for volden og mobbingen – og for kjærligheten til den han elsker.

Mer om Abid Raja: 

Abid Raja er en norsk jurist og politiker for Venstre, som har vært stortingsrepresentant for Akershus siden 2013. Fra 2020 ble han nestleder i partiet. Han var kultur- og likestillingsminister i Regjeringa Solberg fra januar 2020 til oktober 2021.

Raja er født og oppvokst i Oslo. Han ble cand.jur. fra Universitetet i Oslo i 2001 og tok mellomfag i kriminologi i 2000. Raja studerte menneskerettigheter ved University of Southampton i 2000 og tok ein mastergrad i forskningsmetodik innen vitnepsykologi ved University of Oxford i 2004.

Før Raja ble heltidspolitiker jobbet han som advokat i mange år, var nemndleder i Utlendingsnemnda, jobbet som politiadvokat og var utsendt som diplomat ved den norske ambassaden i New Delhi.

Politisk har Raja alltid vært opptatt av å skape samhold og fellesskap, til å inspirere, og til å bygge mentale broer mellom majoritetssamfunnet og nye landsmenn, og han er en aktiv og kjent samfunnsdebattant på flere arenaer.

Abid Raja har gitt ut flere bøker - Selvbiografien “Talsmann” (2008), “Dialog. Om vold, undertrykkelse og ekstremisme” (2010) og selvbiografien “Min skyld. En historie om frigjøring” (2021) - En bok han fikk Bokhandlerprisen 2021 for og som i 2021 ble blant de mest solgte bøkene i Norge. I denne boken deler han ikke bare historien om et barn utsatt for omsorgssvikt og mishandling. Han deler også intime detaljer om en sykdom mange av oss kanskje ville ha holdt for seg selv. Han skriver også om sin kamp for kjærligheten, og strevet i sitt ekteskap.

Raja er også medgrunnlegger og drivkraften bak The International Panel of Parliamentarians for Freedom of Religion or Belief (IPPFoRB), og for dette arbeidet fikk han den internasjonale en pris av International Religious Liberty Association (IRLA), en Washington-basert organisasjon som jobber for trosfrihet. Han har i tillegg vunnet Fritt Ord-prisen i 2010, og ledet OSSEs arbeid mot ekstremisme.

Abid Raja

MAN 17. APR KL. 19:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Amfi

VARIGHET: ca 90 min

PRIS: Fra 420,- til 445,-

ARRANGØR: Nøtterøy Kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajeén og kulturhuset er åpent 1 time før og 1 time etter. Du viser billetten før du går inn. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer.  Våre billettbetingelser leser du her.

PARKERING

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

SNACK & DRIKKE