Josefin Winther

HVOR: Nøtterøy Kulturhus,Klubbscenen

VARIGHET: ca 75 min uten pause

ARRANGØR: Ronny Yttrehus

Arrangemente starter presis. Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer.

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

fre 27. nov — KJØP
  • Med albumet «Uendelig lys. Uendelig mørke.» satte Josefin Winther en ny standard, både i tekstlig, visuelt og musikalsk landskap. Å debutere på norsk har forløst mye kreativitet.

Straks etter endt turné gikk hun tilbake i studio og fulgte opp med ny musikk allerede våren 2020. EPen fikk svært positiv mottakelse, og radiohiten «Fint å se deg her» har vært en av de mest spilte låtene på norsk radio i lang tid. Singelen har blitt A-listet på nasjonal P1, noe som er en anerkjennelse ytterst få artister får oppleve i sin karriere.

Til tross for et krevende musikkår for de fleste, har Josefin Winther opplevd stor suksess med den nye EPen og fortsetter å begeistre ny tilhørere på konserter. Hun er kjent for et liveformat, som beskrives som «rystende bra», hvor mange løfter frem den unike kombinasjonen av personlige fortellinger, humor og popkunst formidlet på en storslagen måte. Sommeren 2020 gjorde hun en kreativ vri, og la eksklusive konserter til kystperler i Norge. Høsten ligger an til å bli travel, med konserter landet rundt. Med to norske utgivelser på under et halvt år, glimrende mottakelser, radiolisting og hyppig konsertvirksomhet, er det nærliggende å tenke at det ikke blir tid til låtskriving. Men Winther er allerede i gang med materialet for en ny utgivelse i 2021.

Josefin Winther turnerer med de to svært erfarne musikerne Ronny Yttrehus (gitar) og Reidar Frugård Opdal (keys), og sammen har de utviklet et sound som oppleves som stor og fyldig, samtidig som de boltrer seg i nærhet, spilleglede og spontanitet. Kritikere har blant annet løftet albumet «Uendelig lys. Uendelig mørke» frem som en milepæl i karrieren. ballade.no omtalte tittelsporets musikkvideo som «en av de sterkeste videoene vi har sett på lenge.» og Bergens Tidende utropte utgivelsen som Winthers «mest henrivende plate hittil.»

fre 27. nov KL. 20:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus, Klubbscenen