Eg snakkar om det heile tida

tor 22. apr KL. 19:00

VARIGHET: ca 90 min uten pause

ARRANGØR: Riksteatret

Bestill gjerne bord i foajeen før start for å sikre deg plass. Da setter vi fram snacks og drikke du har kjøpt og tilpasser stoler. Om du ikke vil sitte ved bord, må du ta med varene rett inn i salen. Foajeen åpner 1 time før arrangement. Dørene til salen åpner 30 min. før.

• "Når folk spør meg hvor jeg kommer fra, misforstår jeg med vilje. Jeg svarer Sandefjord. Og når de spør hvor jeg egentlig kommer fra, så svarer jeg Bodø."

Fikk hun det som hun ville, hadde dramatiker og forfatter Camara Lundestad Joof sluttet å snakke om rasisme for lenge siden. Hun vil mye heller skrive romaner om vampyrer i verdensrommet, men enn så lenge må science fiction vente mens Camara retter oppmerksomheten vår mot virkeligheten - slik den har møtt og formet henne.

I boken Eg snakkar om det heile tida gis rasisme i Norge et sannhetsvitne. Gjennom en serie historier og betraktninger fra eget liv, skildrer Camara hvordan rasismen har infisert hverdagen og tankene hennes. Hvordan den har endret måten hun beveger seg i verden, og forholder seg til andre mennesker.

Innimellom historiene tar vi del i tvilen, og frykten for at alt hun gjør, alt arbeidet hun legger inn, til slutt ikke er til noen nytte. At det ikke vil gjøre noen forskjell. Hun ransaker minnene. Hva om hun husker feil? Hvordan skal noen tro henne da?

Eg snakkar om det heile tida har fått svært gode kritikker, og blir nå teater for hele landet i Kjersti Horn sin regi.

Sagt om boken:

"Uttalt og synlig rasisme er de fleste mot, så det Joof ofte fokuserer på er i stedet de små kommentarene, neglisjeringen og tausheten"
    Dagbladet (terningkast 5)

"Snakker rett til hjertet mitt. Den river og røsker i huden og pirker i følelsene mine"
    VOKS tidsskrift

"Engasjert og sårbart om å vere brun i Noreg. Dette er lettlest strandlitteratur til å bli klok av."
    Framtida.no

På scenen
    Ameli Isungset Agbota, Tani Dibasey og Terese Mungai-Foyn

Team