Pust

VARIGHET: Ca 1 t 30 min uten pause

ARRANGØR: Riksteatret

fre 02. okt — KJØP
  • En moderne kjærlighetshistorie.

De står i køen på Ikea. Et barn? spør han plutselig. Skal vi starte en familie? Hun blir overrumplet. Må ut. Jeg trenger et øyeblikk, sier hun.

I en serie lynraske scener fortelles en moderne kjærlighetshistorie. Vi er med gjennom en samtale som varer livet ut. Det handler om de små og store valgene vi gjør i livene våre. Replikkene går som ping-pong. Den britiske dramatikeren Duncan Macmillan har selv beskrevet stykket som en blanding av stand up, en dans og en brytekamp. Det er som å tyvlytte til en privat samtale. Det er morsomt og gripende. Lett å kjenne seg igjen i. Selv når verden står på hodet og kloden ikke er til å kjenne igjen.

"Pust" settes opp over hele verden, nå sist i London og på Broadway i New York med hovedrolleparet fra The Crown sesong 1-2. I Riksteatrets versjon møter du de to unge og lovende skuespillerne, Kamilla Grønli Hartvig og Axel Bøyum. Mange vil kjenne Axel fra TV-seriene Heksejakt, Heimebane og Øyevitne. Kamilla er snart aktuell i en ny serie på HBO Nordic. Ingrid Olava står for musikken og regien er ved Marie Blokhus.

På scenen
    Axel Bøyum og Kamilla Grønli Hartvig

Team
    Regissør: Marie Blokhus, Kostymedesigner, Scenograf: Katja Ebbel Frederiksen, Komponist: Ingrid Olava, Lysdesigner: Oscar Udbye, Lyddesigner: Nils Wingerei og Produsent: Rebecca Mathisen