Hyllest til Beethoven 250 år

tir 15. des KL. 19:00

VARIGHET: 2 timer inkl.pause

tir 15. des — KJØP
  • Greg Niemczuk gjestet Nøtterøy kulturhus i februar måned i år. Konserten ble en stor suksess og publikum nærmest krevde å få han tilbake. Og snart er han her igjen! Sist var det Chopin som sto på programmet - denne ganger er det Beethoven.

I 2020 er det 250 år siden Ludvig van Beethoven ble født og dette jubileet vil bli feiret over hele verden – også på Nøtterøy! Og Greg Niemczuk vil naturligvis være med å markere denne giganten innen den klassiske musikken. Og ikke på hvilken som helst dag i 2020! Beethoven ble døpt 17. desember – en eller to dager etter fødselen! Så nærmere 250 års fødselsdagen kommer vi knapt!

Greg Niemczuk gjør det ved å hente fram en del av Beethovens mest kjente og mest populære verk for piano. Selv om Greg er mest kjent som Chopin-tolker elsker han å spille og tolke Beethoven. Og den store tyske komponisten har ikke minst en spesiell plass i Gregs hjerte.

Selv om Greg turnérer og spiller hele verden rundt – spesielt i Kina, Japan og Sør-Amerika - har han fått en helt spesiell tilknytning og kjærlighet til Norge. I 2020 gjennomfører han hele 3 turnéer her i landet og holder til sammen over 30 konserter. Dette gjør Greg Niemczuk uoffisielt til den mest turnerende pianisten i Norge.

Greg Niemczuk har de siste 14 årene spilt over 400 konserter i 31 ulike land. Det er i særdeleshet hans sensitive og poetiske tolkninger - kombinert med hans vakre klangbehandling og hans lidenskapelige virtuositet - som har gjort ham til en favoritt blant publikum og presse. Carnegie Hall-debuten hans ble beskrevet i The Epoch Times som «full av flyt og frihet i linjene, et ekstremt bredt dynamisk spekter - fra øredøvende fortissimoer til hviskende pianissimoer - klanglig variasjon og glitrende virtuositet».

Og Greg får stadig større fotfeste her i Norge. Overalt hvor Greg spiller blir han invitert tilbake. Hovedgrunnen er naturligvis at han er en så enestående begavet og dyktig pianist, men også fordi han er en så hyggelig gutt: vennlig, åpen, utadvendt, alltid smilende, begeistret, glad i mennesker, beskjeden og takknemlig for alt – elsket og høyt respektert hvor enn han kommer.

tir 15. des KL. 19:00

VARIGHET: 2 timer inkl.pause