Hyllest til Beethoven 250 år

tir 15. des KL. 19:00

VARIGHET: 2 timer inkl.pause

Hvis du ønsker å være i foajeen før arrangementet starter må du forhåndsbestille bord. Da setter vi fram dine bestilte varer på bordet, tilpasser stoler og du sikrer deg plass.

Om du ikke har bord, må du ta med varene rett inn i salen. Foajeen åpner 1 time før arrangement. Dørene til salen åpner 30 min. før. Det er ikke tillatt å bestille bord uten å kjøpe snacks & drikke.

tir 15. des — KJØP
  • Greg Niemczuk gjestet Nøtterøy kulturhus i februar måned i år. Konserten ble en stor suksess og publikum nærmest krevde å få han tilbake. Og snart er han her igjen! Sist var det Chopin som sto på programmet - denne ganger er det Beethoven.

I 2020 er det 250 år siden Ludvig van Beethoven ble født og dette jubileet vil bli feiret over hele verden – også på Nøtterøy! Og Greg Niemczuk vil naturligvis være med å markere denne giganten innen den klassiske musikken. Og ikke på hvilken som helst dag i 2020! Beethoven ble døpt 17. desember – en eller to dager etter fødselen! Så nærmere 250 års fødselsdagen kommer vi knapt!

Greg Niemczuk gjør det ved å hente fram en del av Beethovens mest kjente og mest populære verk for piano. Selv om Greg er mest kjent som Chopin-tolker elsker han å spille og tolke Beethoven. Og den store tyske komponisten har ikke minst en spesiell plass i Gregs hjerte.

Selv om Greg turnérer og spiller hele verden rundt – spesielt i Kina, Japan og Sør-Amerika - har han fått en helt spesiell tilknytning og kjærlighet til Norge. I 2020 gjennomfører han hele 3 turnéer her i landet og holder til sammen over 30 konserter. Dette gjør Greg Niemczuk uoffisielt til den mest turnerende pianisten i Norge.

Greg Niemczuk har de siste 14 årene spilt over 400 konserter i 31 ulike land. Det er i særdeleshet hans sensitive og poetiske tolkninger - kombinert med hans vakre klangbehandling og hans lidenskapelige virtuositet - som har gjort ham til en favoritt blant publikum og presse. Carnegie Hall-debuten hans ble beskrevet i The Epoch Times som «full av flyt og frihet i linjene, et ekstremt bredt dynamisk spekter - fra øredøvende fortissimoer til hviskende pianissimoer - klanglig variasjon og glitrende virtuositet».

Og Greg får stadig større fotfeste her i Norge. Overalt hvor Greg spiller blir han invitert tilbake. Hovedgrunnen er naturligvis at han er en så enestående begavet og dyktig pianist, men også fordi han er en så hyggelig gutt: vennlig, åpen, utadvendt, alltid smilende, begeistret, glad i mennesker, beskjeden og takknemlig for alt – elsket og høyt respektert hvor enn han kommer.

tir 15. des KL. 19:00

VARIGHET: 2 timer inkl.pause