Gåte

lør 21. mar KL. 20:00

VARIGHET:

lør 21. mar — KJØP
  • GÅTE - AKUSTISK: Norsk folkemusikk har alltid vært grunnsteinen i bandet Gåte. Søsknene Gunnhild og Sveinung Sundli ble tradert fra ung alder, og de vokste opp med et folkemusikkmiljø som dyrket det mest mulig autentiske uttrykket.

I Gåte ble imidlertid musikken heftig omarrangert, og i møte med en ny tidsalders teknikk og muligheter ble det skapt et storslagent og unikt lydbilde. Spesielt viktig var den svært lite tradisjonelle gitaristen Magnus Børmark, som også bidro sterkt til Gåtes intense og teatralske sceneshow. Deres unike kombinasjon av tradisjonell norsk folkemusikk og eksplosiv progressiv rock tok dem fort fra å være et kjellerband til mange av de største arenaene i Skandinavia.

Etter snart et halvt tusen konserter hvor de har forsøkt å gjøre alt størst mulig, vil de nå prøve å dra alt mest mulig ned.

Fundamentet i låtene og Gåtes arrangementer lot seg overraskende lett omplassere i et mer vevert lydbilde. Med Gunnhilds vakre stemme som bærende element bruker Magnus og Sveinung kun tramporgel, gitarer og fele, men setter fortsatt et tydelig Gåte-preg på musikken. Autentisk blir det fortsatt ikke, men den magiske stemningen blir for det meste mer nær enn storslagen.

På denne turneen består Gåte av: Gunnhild Sundli – vokal, Sveinung Sundli – fele, keyboard og Magnus Børmark – gitarer, kor.

lør 21. mar KL. 20:00

VARIGHET: