Sult

søn 22. mar KL. 19:00

VARIGHET: 2 timer og 20 min inkl.pause

ARRANGØR: Riksteatret

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

søn 22. mar — KJØP
  • av Knut Hamsun

Få bøker har betydd så mye for så mange som Sult. Nå blir Hamsuns klassiker teater!

Historien om den unge, fattige og sultne forfatteren i Kristiania - «denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den» - fascinerer stadig nye lesere, 130 år etter at den kom ut for første gang.

Anders T. Andersen er regissør for Riksteatrets teaterversjon av «Sult». Han kommer rett fra arbeidet med Bowie-musikalen Lazarus på Det Norske Teatret. Også denne gangen lager han en forestilling med mye bruk av bilder, video og musikk – med blant andre skuespillere som Preben Hodneland og Julia Bache-Wiig og musiker Tuva Syvertsen fra Valkyrien på scenen.

Sult utkom første gang i 1890. Det skulle bli Knut Hamsuns gjennombruddsroman og et verk som samtidig innebar noe nytt i norsk litteratur. Hamsun skildrer både fysisk sult og psykisk pine hos den navnløse hovedpersonen på en måte som gjør at leseren vanskelig glemmer ham. Sult er en klassiker i litteraturhistorien som har bevart sin fascinasjonskraft også i dag.

"Sult er en bok som jeg kommer tilbake til, igjen og igjen. Denne ubøyelige, nådeløse, perverse, komiske og usammenhengende undersøkelsen av en enslig karakters tilstand er så radikal at den fremdeles tar pusten fra meg." Forfatter Siri Hustvedt –Hvem har ikke kjent på følelsen av å ikke høre helt til, eller være oversett av andre? Med Sult har jeg lyst til å vise at det er menneskelig å føle seg utenfor, sier Anders T. Andersen. Han står også bak en rekke vellykkede dramatiseringer av romaner for teater som Roy Jacobsens De usynlige, Karl Ove Knausgårds Om våren og Geir Gulliksens Historie om et ekteskap. Andersen stod også bak filmatiseringen av Berlinerpoplene for NRK og er aktuell med spillefilmen Fuglane basert på Tarjei Vesaas’ roman høsten 2019.

Spilletid: 2 timer 20 minutter (inkludert pause)
    Premiere i Oslo, Nydalen 9. januar 2020
    Turnépremiere i Stjørdal 15. januar 2020
    Med Preben Hodneland, Tuva Syvertsen, Julia Bache-Wiig, Sverre Bentzen, Jørgen Wiig Salvesen og Petter Vermeli.
    Av Knut Hamsun. Dramatisering og regi Anders T. Andersen. Senograf Dagny Drage Kleiva. Videodesigner Kenneth Karlstad. Kostymedesigner Mette Jacobsen. Lysdesigner Øystein Heitmann. Lyddesigner Erik Hedin. Produsert av Riksteatret.

søn 22. mar KL. 19:00

VARIGHET: 2 timer og 20 min inkl.pause