Min venn Fascisten

ons 09. okt KL. 19:00

VARIGHET: ca 2t og 20 min med pause

ARRANGØR: Teater Ibsen

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

ons 09. okt — KJØP
  • Teater Ibsen har hentet inn et stjernelag av skuespillere, med Lars Lillo-Stenberg i spissen som nazisten Fridolf.

Det er sommer. Seks venner er samlet for sommerfest på brygga. Livet smiler.
    Men idyllen slår sprekker når politiske uenigheter mellom vennene siver til overflaten: Er det egentlig best med offentlige skoler? Burde helsevesenet privatiseres? Hva mener vi egentlig om overvektige? Eller fattige?

Festen gjør en brå og uventet vending når en mann i naziuniform plutselig dukker opp. Han har med hjemmelaget kake, ferskpresset eplesaft – og er i det hele tatt en utrolig hyggelig fyr…

Hvem er denne mannen? Hvorfor er han så glad? Og hvorfor i alle dager er han iført naziuniform?

Gjør deg klar for den frekkeste og mest underholdende musikalen du noen gang har sett!

Teatersjefens kommentar:
    Min Venn Fascisten må rett og slett oppleves! Da jeg hørte tekst og musikk første gang lo jeg høyt flere ganger, jeg ristet vantro på hodet - og jeg begynte å reflektere over mitt eget liv, over Norge - og hvilken vei samfunnet vi lever i er i ferd med å bevege seg. Vi snakker altså om noe så sjeldent som en hylende morsom komedie, med en alvorlig avgrunn under seg.
    Vi har satt sammen et svært sterkt kunstnerisk team, og jeg gleder meg stort til å invitere publikum inn.
    Kom!"

Av: Klas Abrahamsson og Erik Gedeon
    Instruktør: Arvid Ones
    Scenograf: Tormod Lindgren
    Kostymedesign: Unni Bang Andersen
    Lysdesign: Erik Spets Sandvik
    Koreograf: Hilde Sol Erdal
    Oversetter: Finn Tokvam
    Fridolf: Lars Lillo-Stenberg
    Britta: Ida Ursin-Holm
    Lisa: Karoline Krüger
    Olle: Andreas Hoff
    Anna: Mathilde Skarpsno
    Lasse: André Søfteland
    Bosse: Sigurd Sele
    Musikalsk leder/musiker: Jon Rørmark
    Musiker: Trond Lindheim
    Musiker: Oddbjørn Aase

Samarbeidsproduksjon mellom Teater Ibsen og Hordaland Teater.

ons 09. okt KL. 19:00

VARIGHET: ca 2t og 20 min med pause