Svar på brev frå Helga

fre 11. okt KL. 19:00

VARIGHET: Ca 1 time og 30 min uten pause

ARRANGØR: Riksteatret

Stå gratis utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

fre 11. okt — KJØP
  • Hvordan hadde livet blitt dersom du hadde fulgt den store kjærligheten?

Den stolte sauebonden Bjarne sitt liv går mot slutten. Men før han kan legge ut på den siste reisen må han gå i møte med seg selv, de valgene han tok, det livet han levde og det livet han ikke turte leve. Det blir ei saftig fortelling om intens kjærlighet og livskamp, dampende erotiske minner blandet med svart humor og historier om glemte lik, lavføtte værer og dagen da Farmall-traktoren kom.

Den lille romanen Svar på brev frå Helga av Bergsveinn Birgisson vant den islandske bokhandlerprisen i 2010 og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2012. Boken har vært dramatisert for teater i flere land og en film er på vei. Nå blir det teater i Norge med folkekjære Helge Jordal og Ragnhild Gudbrandsen. Bergsveinn Birgisson har også skrevet Den svarte vikingen, som Paramount Pictures lager TV-serie av med norske Morten Tyldum som regissør.

Svar på brev frå Helga er en gripende fortelling om moden kjærlighet – om en lidenskap som blir bestemmende for to menneskers liv, og som føder et savn de to tar med seg inn i døden. Dette er Romeo og Julie for voksne.

Sagt om boka:
    "En oppsiktsvekkende god bok (…) Språket sitrer av begjær. Uforløst begjær - og lengsel."
    Dagbladet, 5

"Full av følelser og tanker om menneskelivet"
    VG, 5

"Vakker brevkunst"
    Aftenposten

"Det skal godt gjøres ikke å like denne boken, en sann diamant"
    Vinduet

"Årets beste bok. Har du ikke lest denne boken, så har du gått glipp av noe virkelig stort"
    Bokdama Anette Garpestad

"Eg tar meg sjeldan tid til å lese ei bok fleire gonger, men denne vesle perla av ein roman har eg nett tatt fram og lese om att. Romanen er klok og humoristisk og samstundes så trist og tankefull."
    Anne Merete Hegrenes, Bergen offentlige bibliotek

På scenen
    Helge Jordal og Ragnhild Gudbrandsen

Team
    Regissør: Stig Amdam, Kostymedesigner, Scenograf: Åse Hegrenes, Videodesigner, Lysdesigner: Einar Bjarkø, Dramaturg: Solrun Toft og Produsent: Emnet Kebreab

Av Bergsveinn Birgisson. Oversatt av Johannes Gjerdåker. Dramatisert av Stig Amdam.

Forestillingslengde: 1 time 30 minutter (ingen pause).

Norgespremiere på Hordaland Teater 21. mai 2019.

Turnépremiere: Ørsta 18. september 2019

Produsert av Hordaland Teater, på turné med Riksteatret.

Produsert etter avtale med Teaterforlaget Songbird AS.

fre 11. okt KL. 19:00

VARIGHET: Ca 1 time og 30 min uten pause