Foredrag med Gunnar Garfors

man 03. jun KL. 19:00

VARIGHET: Ca 2 timer m/pause

ARRANGØR: Atikko As

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

man 03. jun — KJØP
  • I ALLE VERDENS LAND FOR ANDRE GANG

Globetrotteren Gunnar Garfors er den første som har besøkt alle verdens land – TO ganger! På sine turer har han opplevd steder, situasjoner og mennesker som folk flest knapt kan drømme om. Når Garfors er på reise er det nysgjerrigheten som driver han. Hans unike og åpne vesen kan minne om måten et barn møter verden på for første gang.

I dette foredraget har han vevd opplevelsene sine sammen på en fascinerende og humoristisk måte – med et bakteppe av fantastiske bilder. Du blir tatt med på en inspirerende personlig reise og kommer tett på menneskene Garfors har møtt i land som Jemen, Turkmenistan, Nauru, Mauritania og Komorane. Ja, og i Syden, selvsagt.

Noen av landene er så dårlige til å markedsføre seg at du knapt har hørt om de, andre kjenner du til bare på grunn av krig, terror og elendighet. I en tid der flere vil vekk fra turisttunge reisemål og heller vil oppsøke genuine inntrykk i møte med mennesker fra kulturer som skiller seg fra sin egen, vil Garfors inspirere, men også gi deg anledning til å møte kulturer som du i nærmeste fremtid knapt vil få sjansen til å reise til. Garfors håper at en bredere forståelse av og innsikt i andre kulturer, nasjoner, trosretninger og verdensoppfatninger vil gjøre noe med deg og hvordan du ser på verden.

Kanskje verden vil bli et bedre og vakrere sted om flere reiser utenfor sine egne komfortsoner og snakker med de som bor der. Garfors vil ta deg med på en unik reise til noen av de mest uutforska stedene i verden!

Gunnar Garfors er en verdenskjent globetrotter med en reisevirksomhet som inkluderer 10 verdensrekorder, og han har blitt intervjuet og omtalt i media i over 100 land. Opprinnelig er Garfors journalist, med utdanning fra både Storbritannia og Oslo. Han har også skrevet boka "How I Ran Out of Countries - By Visiting Random People on Incredible Travels to Every Country in the Whole Wide World". Hans andre bok, "Ingenstad", kommer ut i april, 2019. Når han ikke skriver bøker eller reiser, jobber han som rådgiver for NRK i Oslo.

man 03. jun KL. 19:00

VARIGHET: Ca 2 timer m/pause