Ole Petter Hjelle – Foredrag

man 25. feb KL. 19:00

VARIGHET: ca 2t

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.
  • Ole Petter Hjelle er lege, hjerneforsker, bestselgende forfatter og profesjonell foredragsholder.

Han har en allsidig bakgrunn, blant annet som toppidrettsutøver med NM-gull i maraton og over 7500 fallskjermhopp under beltet. Han har vunnet flere priser, og ble kjent som «treningslegen» etter at han startet en egen mosjonsgruppe hvor han trener med pasientene sine.

Tenk deg at det eksisterte en enkel, bivirkningsfri behandling som gjorde at du ville leve et lengre og bedre liv. En behandling som reduserte risikoen for hjerteinfarkt, diabetes, kreft, depresjon og demens. Den ville i tillegg gi deg bedre hukommelse, bedre stressmestring, øke kreativiteten din og sannsynligvis gjøre deg mer intelligent. Dette høres for godt ut til å være sant. Men, denne behandlingen finnes, og vi har kjent til den i tusenvis av år. Vi snakker om fysisk aktivitet.

Fysisk aktivitet er gunstig for sa° og si alle hjernens funksjoner. En ga°tur om dagen kan redusere risikoen for demens med inntil 50%. Fysisk aktivitet senker blodtrykket, reduserer kolesterolniva°et og bedrer blodsukkerreguleringen. Hjernen va°r er sannsynligvis det organet som pa°virkes mest av fysisk aktivitet.

Vi kan si det sa° enkelt som at hjernen va°r er helt avhengig av fysisk aktivitet for a° fungere optimalt. Mer om dette, og gode tips, får du denne kvelden med Ole Petter Hjelle.

man 25. feb KL. 19:00

VARIGHET: ca 2t