La Maladie de la Mort

tor 24. jan KL. 20:00

VARIGHET: Ca 1 time

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

tor 24. jan — KJØP
  • En vakker multimediaforestilling med dans, opplesning, musikk og videoprojeksjoner basert på boken til den franske forfatterinnen Marguerite Duras. La Maladie de la Mort er en manns desperate søken etter kjærlighetsfølelsen, som han håper å finne gjennom et betalt forhold.

Tous les jours se tient le meme ceremonial, dans une chambre d’hotel, un homme, une femme.
    Hver dag det samme ritualet, på et hotellrom,
    en mann, en kvinne.

Entre eux la mer, il la paye, elle se soumet.
    Mellom dem er havet, han betaler, hun underkaster seg.

Il la regarde, la touche, dort et pleure contre elle.
    Han ser på henne, berører henne, sover og gråter mot henne.

La maladie de la mort.
    Dødens sykdom.

MEDVIRKENDE:
    Alexandra Naudet, Bertrand Farge, David Couturier og Martin Rossi
    Iscenesettelse: Christelle Derre
    Koreografi: Odile Azagury
    Multimediakonsept: Collectif Or Normes

ALDER: Forestillingen anbefales for voksne.
    Opplesning foregår på engelsk.
    Boken ble utgitt på norsk i 2009 med tittelen "Dødens sykdom".

Om forfatteren: (fra wikipedia)

Duras er best kjent for sine romaner om Fransk Indokina, samt for manuset til filmen Hiroshima, min elskede. Mange av romanene har selvbiografiske trekk, blant annet debutromanen Demning mot Stillehavet (1950), og den som er blitt mest berømt, Elskeren fra 1984. For Elskeren ble hun tildelt Goncourt-prisen. Som forfatter fornyet og moderniserte hun den romantiske sjangeren og som dramatiker utfordret hun konvensjonene i teateret og i filmen. Stilen i hennes bøker er meget særegen med en umiskjennelig språkbehandling som oppdelinger av figurer, handling, tid og rom. Hennes figurer rammes ofte av pasjoner hvor lidelsen blir til lidelse.

tor 24. jan KL. 20:00

VARIGHET: Ca 1 time