Russland sett utenfra og innenfra

man 21. jan KL. 19:00

VARIGHET: Ca 2 timer uten pause

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

man 21. jan — KJØP
  • Velkommen til en lærerik kveld med et tospann av de fremste ekspertene på vårt store naboland!

Tidligere forsvarssjef General Harald Sunde betrakter Russland fagmilitært med sin bagasje utfra prinsippet «for oss generaler er en kanon en kanon – for politikere kan disse tingene være noe helt annet!», og du får servert en evaluering av Russland sett fra norsk hold og fra NATO.

Deretter tar tidligere NRK-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld ordet og gir deg innblikk i sitt fantastiske liv som korrespondent i Russland. Han vil også fortelle om tilstanden innad i Russland, sivilt og militært.
    Er du interessert i historie, politikk og kraftfulle anekdoter passer dette foredraget for deg. Steinfeld har levd og åndet for Russland, internasjonal storpolitikk og kritisk journalistikk hele sitt liv.

Om Hans-Wilhelm Steinfeld:
    Steinfeld arbeidet i NRK i 37 år, hvorav 18 år som korrespondent i Moskva. Han har også vært NRKs korrespondent på Balkan med sete i Budapest og Beograd. Steinfeld er utdannet lektor i sovjetrussisk og økonomisk historie (Cand.philol) fra Universitetet i Bergen, og han studerte i Warszawa, Sarajevo og i Moskva. Han har utgitt 12 bøker og mottatt mange priser. I dag er han partner i kommunikasjonsbyrået Corporate Communications AS.

Om General Harald Sunde:
    Harald Sunde er general i den norske Hæren og var Norges forsvarssjef fra 2009 til 2013. Sunde har hatt flere ledende stillinger i Hæren, arbeidet i NATO og vært sjef for Forsvarsdepartementets avdeling for operasjonsplanlegging og beredskap. Han har oppnådd mange utmerkelser, og har blant annet mottatt St. Olavs Orden, Forsvarets Hederskors og Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner.

man 21. jan KL. 19:00

VARIGHET: Ca 2 timer uten pause