1066 – Slaget ved Stamford Bridge

lør 12. jan KL. 19:30

VARIGHET: Ca 1 time og 10 min uten pause

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

lør 12. jan — KJØP
  • Statsteatret angriper norgeshistorien og kongesagaene med respektløs dødsforakt.

Det du trodde du visste om det berømte slaget kan bli snudd på hodet når de rutinerte skuespillerne går løs på historien som en teatral versjon av Mythbusters. Lever vikingen i oss fremdeles? Dette er en tragikomedie om et av de verste slagene i norsk historie, der 5000 nordmenn mistet livet i forsøket på å erobre England.

Historien kretser om dagene før slaget ved Stamford bridge, og vi møter blant annet: En konge, Harald Hardråde, preget av tunge depresjoner. Hans sønn, Olav, som sliter med vektproblem og et alvorlig forhold til Gud. En skald, Tjodolv, som drømmer om å skrive en bestselger i en verden av analfabeter, og en landsforvist engelsk Jarl, Toste, som sliter sosialt og har et mulig rusproblem.

Møt fire svette menn som med vekslende imponerende fysikk gir alt for Norge. Velkommen til en drøy time fylt med drama, action, historie, humor, krim og kjærlighet. ADVARSEL: Det vil bli brukt et meget eksplisitt språk, samt menn som kysser.

I rollene: Gard B. Eidsvold, Cato Skimten Storengen, Kim Sørensen og Per Kjerstad.

lør 12. jan KL. 19:30

VARIGHET: Ca 1 time og 10 min uten pause