Jul på norska og svenska

ons 13.12 KL. 20:30

HVOR: Teie Hovedgård

VARIGHET: ca 1.5 t uten pause

ARRANGØR: Urijazz

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid.
    Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

• Denne trioen har utgitt to juleplater, henholdsvis med norske og svenske julesanger. Vi møter musikere som har en markant, internasjonal posisjon. De har spilt med en rekke kjente utøvere, og «Jojje» Wadenius har en lengre karriere bak seg i USA, der han blant annet jobbet med Blood Sweat & Tears, Aretha Franklin og Dionne Warwick. Her møter vi dem i en rolig, neddempet konsertversjon som har sitt utgangspunkt i tradisjonsmusikk. Jan Johansson startet med dette på 60-tallet med blant annet «Jazz på svenska». Dette gjøres med stor innlevelse og respekt for materialet. Svenska Dagbladet omtalte resultatet som «den enda julskivan man behöver ha». Men så ble det altså to plater etter hvert! Vår kjente og kjære bassist Arild tør være vel kjent blant alle våre medlemmer og musikkinteresserte. Jan Lundgren er også en fantastisk utøver, og han er også kunstnerisk ansvarlig for jazzfestivalen i Ystad i Sør-Sverige i august. Han besøkte Urijazz i 2002 med Arne Domnerus, og med egen trio i 2007, faktisk et bare par uker etter at Arild var hos oss på Maskinistenes Hus med sin trio. Det er altså på tide med et gjenhør med Lundgren – ti år etter og nå med sin fantastiske landsmann Wadenius ved sin side. Konserten framføres kun hos Urijazz og hos Nasjonal Jazzscene i Oslo.

Georg «Jojje» Wadenius – gitar
    Jan Lundgren – piano
    Arild Andersen – bass

I samarbeid med Tønsberg kulturskole.

onsdag 13. desember KL. 20:30

HVOR: Teie Hovedgård

VARIGHET: ca 1.5 t uten pause

ARRANGØR: Urijazz

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.