Gurls

fre 18. jan KL. 20:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus,Foajé

VARIGHET: 75 min

Arrangementet i foajeén starter presis. Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

fre 18. jan — KJØP
  • Det er godt gjort å stappe så mye ubestridt og dagsaktuelt jazztalent inn i en trio, men det er altså det GURLS er.

Eller, stryk talent, disse meritterte folka er langt forbi det stadiet - vi snakker the såkalt finished article for lenge siden. I GURLS finner du tre av landets mest ettertraktede musikere i noe de selv kaller et musikalsk friminutt. Med lekende overskudd, trillende selvtillit og med den unike erfaringen disse tre har, er de sammen både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling med dybde. Debutplata "Run Boy, Run" er blitt en sjangeroverskridende heksebrygg der gjengen lyrisk leker seg med, og spiller på kjønnsroller og normer, humor og (konfronterende) kvinnelig seksualitet. Forfriskende og skamløst, som det jo selvfølgelig burde være.

I GURLS hører vi Ellen Andrea Wang, kjent fra Pixel, soloprosjekter og samarbeid med blant andre Manu Katché og Marilyn Mazur på bass og vokal. Vi hører Hanna Paulsberg, som startet trioen, på saxofon og sang. Hun gir også ut plater med Hanna Paulsberg Concept og har spilt med Bobo Stenson, Chick Corea og Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz. Til sist hører vi sangeren Rohey Taalah, som med bandet Rohey er i ferd med å gjøre stor suksess på egenhånd. Hun har tatt over etter Emilie Nicolas, som var med på å starte GURLS i sin tid da hun oppfordret Paulsberg til å dele låtene hun skrev om erfaringer fra eget liv med flere.

Velkommen til konsert med en av årets mest kritikerroste grupper!

Live-anmeldelser sommer 2018:
    6/6 Gaffa, Over Oslo: Høydepunktet på den siste Over Oslo-dagen
    6/6 Hamar arbeiderblad, Anjazz: Med særpreg, kvalitet, intimitet og humor stal Gurls AnJazz-publikummets hjerter under den fullsatte konserten fredag kveld.
    6/6 Romsdals Budstikke, Moldejazz: Definitivt allerede et av høgdepunktene ved årets Moldejazz.
    6/6 Rana Blad, Trænafestivalen: Det er rett og slett en oppvisning i musikalitet og artisteri (…) de etterlater seg et jublende publikum som skriker etter mer, mer, mer.

Album-anmeldelser "Run Boy, Run»:
    6/6 i Hamar Arbeiderblad
    5/6 i Adresseavisen, Aftenposten, Dagsavisen, Fædrelandsvennen, P3