Lille Eyolf

VARIGHET: Ca 1 time og 45 min

ARRANGØR: Teater Ibsen

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid.
    Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

• Lille Eyolf er dessverre avlyst. Har du kjøpt billett vil du få pengene refundert tilbake på konto. Billetter betalt kontant refunderes i billettluka som er åpen man - fre 10.00. - 13.00. og 1 time før arrangement.

«Har dere noe som gnager her i huset?»

Lille Eyolf er kanskje Ibsens mest mystiske, magiske og mørke stykke. Et drama om å miste et barn, miste seg selv – og gjenoppstå på nytt.

I Teater Ibsens versjon har vi hentet inn tekstutdrag fra andre Ibsen-stykker, fra Kirkegaard og Jens Bjørneboe. Vi kan love deg en nyskapende versjon av Lille Eyolf du neppe har sett maken til!

Alfred Allmers har nettopp kommet hjem fra en fjelltur. Turen har gitt ham ny innsikt: I stedet for å fullføre avhandlingen sin om «det menneskelige ansvar», skal han ta det menneskelige ansvar – i kraft av å ta seg bedre av sin handikappede sønn, Eyolf.

Eyolf er delvis lam etter å ha falt ned fra stellebordet som spedbarn. Grunnen til at ekteparet Alfred og Rita ikke passet på, er at de hadde sex. Eyolf halter derfor rundt som en kronisk påminnelse på foreldrenes omsorgssvikt.

Ekteparets kjærlighetsliv er så godt som dødt, til Ritas store fortvilelse. Barnet er i veien. «Jeg skulle ønske jeg aldri hadde født ham», sier hun rett ut. Det er da Rottejomfruen banker på døren, og spør om det ikke kan være slik at de har «noe som gnager her i huset»…

Teater Ibsen har hentet inn et fantastisk internasjonalt team til å iscenesette dette mørke dramaet. Den tyske regissøren Silvia Rieger har jobbet ved det prestisjefylte teatret Volksbühne i Berlin i 25 år, og satte nylig opp, og spilte hovedrollen i Kong Lear på deres hovedscene. Hun tar med seg sin faste franske scenograf, Laurent Pellessier.

PS. Det blir en liten forsnakk om LILLE EYOLF i foajeén klokka 18.30. Den er gratis og holdes i regi Telemark Museum.

Medvirkende:
    Mari Dahl Sæther, Mathilde Skarpsno, Ola Otnes, Stian Isaksen, Patrik Asplund Stenseth

Passer best for: Alle over 15 år

Melding fra Teater Ibsen:
    Da vi hentet inn den tyske regissøren Silvia Rieger til å sette opp Lille Eyolf visste vi to ting: 1. Forestillingen kom til å bli kompromissløs. 2. Forestillingen kom til å bli en opplevelse publikum husker. Dette har vi også fått.

Etter publikumsprøven og generalprøven synes det klart at forestillingen provoserer og utmatter, den begeistrer og utfordrer. Flere uttrykker at de er fysisk utslitt etter forestillingen, både på grunn av et svært høyt lydnivå og fordi så store deler av forestillingen er vanskelig å tolke eller forstå. – Men også på grunn av innholdets tematikk.

Vår Lille Eyolf utfordrer publikums syn på teater – og deres syn på Ibsen. Den forvirrer og overrasker – og den gir overhodet ingen fasit på hvordan den skal tolkes eller oppleves. Den overlater det meste til deg, som publikummer.

Det alle er enige om er at skuespillerne våre leverer, og det til de grader! Innsatsen de legger ned er beundringsverdig – og alle vi som jobber ved teatret er superstolte av å ha så fine skuespillere på huset!

torsdag 26. april KL. 19:00

VARIGHET: Ca 1 time og 45 min

ARRANGØR: Teater Ibsen

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.