Helt Hekta!

tor 28. feb KL. 19:00

VARIGHET: Ca 1 time og 30 min

ARRANGØR: Riksteatret

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

tor 28. feb — KJØP
  • En teaterforestilling om oppvekst, lidenskap og ekte kjærlighet.

- Jeg har alltid elsket pappaen min. Men jeg husker ikke en eneste skogstur eller fisketur. Ingen felles middager. Det jeg savner, er å snakke fotball med ham. De mange, korte samtalene frem til kampstart, tekstmeldingene i pausen, den lengre praten etter kampen.

Skuespiller Ole Christian Gullvåg er lidenskapelig opptatt av fotball, og ingen av skuespillervennene hans kan forstå hvorfor han "kaster bort" så mye tid på den runde ballen. "Helt hekta!" er Gullvågs egen historie, en teaterforestilling om å sette fotball foran alt annet. Men som de fleste historier om lidenskap, handler ikke "Helt hekta!" bare om fotball.

"Helt hekta!" er også en rørende og morsom oppveksthistorie, en slags blanding av Nick Hornby og Tore Renberg. Om å være på sin første fotballkamp, om å elske Elvis og fri til Cecilie Leganger når du er 11 år og lure på om moren din kommer til å dø fordi du har sølt rødbrus på teppet.

Gullvåg forteller om oppveksten, å finne seg selv, søskenkjærlighet, dårlig stemning mellom foreldre og drømmen om å høre til i en flokk. Men først og fremst er dette en fotballhistorie. En ekte kjærlighetshistorie.

Teaterforestillingen hadde premiere våren 2018 med tittel Rotsekk.

Pressen skriver:

"Eit varmt, ærleg, særs personleg og ikkje minst innsiktsfullt gløtt inn i eit univers som kan verke ganske uforståeleg for mange av oss."
    Amund Grimstad

"En forestilling om å brenne for noe, om "oss" og om "vi", uavhengig om vi klarer å elske noen når vi samtidig forguder elleve menn."
    Adresseavisen

"Bak enhver supporter i en sliten og utsvetta fotballtrøye er det en personlig historie (...) Jo, det handler i stor grad om å føle seg som en del av noe større. Å passe inn i en flokk."
    Trønderavisa (5)

Nypremiere i Oslo, Nydalen 21. februar 2019.
    Turnépremiere i Larvik 22. februar 2019.

På scenen
    Ole Christian Gullvåg.

Regissør: Aslak Moe. Lysdesigner: Geir Ola Brattaker. Produsent: Emnet Kebreab

Forestillingslengde: 1 time 30 minutter (ingen pause).

Produsert av Turnéteatret i Trøndelag - på turne med Riksteatret.

tor 28. feb KL. 19:00

VARIGHET: Ca 1 time og 30 min