Viruset – Jo Strømgren Kompani

man 19.03 KL. 19:30

VARIGHET: Ca 1 time

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid.
    Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

• Høyspent postapokalytisk danseteater. VIRUSET er en skrullete etyde over populærkulturens framtidsvisjoner. Vi befinner oss i nær framtid hvor ting har gått skikkelig skeis. I en liten avsidesliggende bunkers finnes kilden til elendigheten: en maskin som forpester verden med grusomme virus. Et lite team øyner muligheten for å rette opp feilen og gi verden en omstart. En androide hyres inn til et farefullt oppdrag, men det viser seg snart at selv maskinelle hjerner kan ha både egenvilje, samvittighet og ikke minst et sjarmerende vesen.

JO STRØMGREN KOMPANI har stadig fornyet seg selv gjennom en ekstrem variasjon av sjangre, fra figurteater til
    storskala danseforestillinger, fra Ibsen til nyskrevet dramatikk, fra filmproduksjoner til provokativ dokumentarisme, fra snevre lysbildeforedrag til populistisk underholdning. Nå velger kompaniet å gå tilbake til en formel som har ligget nesten ti år i dvale: det kaudervelske melodrama. Blandingen av listig historiefortelling, uforståelig språk og store doser dans er for mange kompaniets signatur og ryggrad, befestet gjennom kompaniets turnéer i nesten 60 land. Utøverne i VIRUSET kommuniserer med uforståelig tale. For de som har vokst opp med Chewbacca bør det være lettfattelig, i det minste assosiativt.

”De beveger seg som en kropp, men smyger seg rundt, over og under hverandre, men forblir en helhet [...] en helt nydelig sekvens.”
    -Aftenposten-

Regi, manus, koreografi: Jo Strømgren
    Utøvere: Vânia Doutel Vaz, Dag Rune Sjøli, Mikkel Are, Olsenlund, Ivar Örn Sverrisson
    Scenografi: Jo Strømgren
    Kostymer: Bregje van Balen
    Lyddesign: Lars Årdal, Ola Erik Blæsterdalen
    Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen

mandag 19. mars KL. 19:30

VARIGHET: Ca 1 time

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

• Lignende arrangementer

Kafé/bar