En mann ved navn Ove

VARIGHET: Ca 1 time og 20 min

ARRANGØR: Riksteatret

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid.
    Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

• NB! EKSTRAFORESTILLING KL. 20.30
    Sven Nordin i en teaterforestilling om kjærlighet, ordentlige verktøy og viktigheten av å kjøre Saab

– Jeg gleder meg til ny turné med Riksteatret. Ikke bare fordi mange har lest boken og sett filmen og digger historien om Ove. De fleste har jo møtt en liknende fyr i sitt eget liv, og jeg tror at de fleste vil oppleve at Ove kan lære oss noe viktig om oss selv, sier kritikerroste Sven Nordin, som også ble nominert til Heddapris for sin tolkning av En mann ved navn Ove.

Ove er 59 år og kjører Saab. Han er sur og tverr og alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste. Vi kjenner alle en mann som ham. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom mann som sørger over tapet av sin kone.

Anmelderne mener:

"Glimrende (…) "feelgood" i ordets beste forstand"
    -VG- (5)

"Sven Nordin har autoritet, personlighet, humor og suveren timing"
    -Aftenposten (5)

"Hel ved"
    -Dagbladet- (5)

"Gøyal gammel grinebiter (…) Sven Nordin briljerer"
    -Dagsavisen- (5)

"Stor skuespiller og stor komediant"
    -NRK-

"En vittig og sjarmerende forestilling (…) Sven Nordin gir en glitrende tolkning, ikke bare av Ove, men også av alle de andre beboerne i borettslaget"
    -Klassekampen-

-Reisen fra gretten gubbe til et sammensatt og sårbart medmenneske, er vakker, sier Sven Nordin. Regien er ved Bjarni Thorsson, som tidligere har hatt suksess med Nordin med forestillingene Hulemannen og Pappaen. Han er ikke i tvil: Sven Nordin er som skapt for rollen som Ove.

På turné med Riksteatret våren 2018. Turnéstart i Porsgrunn 30. januar.

søndag 04. mars KL. 18:00

søndag 04. mars KL. 20:30

VARIGHET: Ca 1 time og 20 min

ARRANGØR: Riksteatret

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.