The Northern Belle

fre 22. okt KL. 20:00

HVOR: Nøtterøy Kulturhus,Klubbscenen

VARIGHET: Ca 1 t og 30 min

Arrangemente starter presis. Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter. Forhåndskjøp gjerne snacks og drikke, så står det klart til deg på et bord når du kommer.

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen, oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

fre 22. okt — KJØP
  • Nylig kåret til "en av Americanas største head-turners" av Popmatters, for deres 2020-album, fortsetter The Northern Belle å gi ut ny musikk. Deres nye album slippes 17.september 2021.

The Northern Belle blander amerikansk tradisjonsmusikk som americana og country med 70-talls vestkystpop og den norske hardingfela. Bandet er med å lede an den mye omtalte nordicana-scenen her til lands. Karrieren skøyt fart med deres andrealbum «Blinding Blue Neon» som resulterte i terningkast 6 i Aftenposten, Spellemann-nominasjon i klassen Country og spillejobber i hele Norge. Deres album «We WIther, We Bloom» har fått strålende kritikker i inn og utlandet og vært med på utallige årsbeste lister.

Utdrag fra anmeldelser av ”We Wither, We Bloom”:

Dagsavisen 5/6: "strålende tidløs popmusikk."
    Klassekampen 5/6: "The Northern Belles musikk er akkurat slikt som gir meg trua i tider som stadig serverer kjipe nyheter og utviklinger."
    Dagens Næringsliv: «Det er betraktelig større pondus over materialet enn tidligere, og singlene 'Gemini' og 'Remember It' glinser spesielt godt.»
    Musikknyheter 9/10: «Et av årets beste norske popalbum!»
    Deichman Musikkbloggen: «Albumet er sprekkeferdig med fengende og punchy countrypop, gjennomgående krisp produksjon og fylt med finsnekrete melodier.»
    Erik Valebrokk (Mitt liv som Erik) 6/6:" Northern Belles store poptriumf.”
    Wide Open Country: ”..sounds like a conversation between Stevie Nicks and Dolly Parton..”
    NPR – All Songs Considered «A sparkly and timeless batch of songs.»
    American Songwriter 4/5: «One of the keys to their eventual success lies in singer Stine Andreassen, a vocalist of considerable merit who allows these songs to soar into the stratosphere, and ensures an instant impression.»
    Americana Highways: «A Tour De Force Of Americana Music»
    Americana UK: “Nordicana – We love it”
    Popmatters Nr.18 på topplisten over beste americana-album 2020: "One of Americana'a biggest head-turners of 2020"

fre 22. okt KL. 20:00