Don Quijote

ons 13. okt KL. 19:00

VARIGHET: Ca 1 t og 40 min u/pause

ARRANGØR: Riksteatret

Bestill gjerne bord i foajeen før start for å sikre deg plass. Da setter vi fram snacks og drikke du har kjøpt og tilpasser stoler. Om du ikke vil sitte ved bord, må du ta med varene rett inn i salen. Foajeen åpner 1 time før arrangement. Dørene til salen åpner 30 min. før.

ons 13. okt — KJØP
  • De fleste har hørt om Don Quijote, noen har kanskje en gang sett en film, men de færreste har lest boken. Ikke så rart; den består av 2000 sider med 126 kapitler som hvert er en historie for seg.

Det handler altså om denne lavadelsmannen som har forlest seg på ridderromaner og som våkner en dag fast besluttet om å bli en ridder selv. Boken, 1ste del av den, kom ut i 1605, mange hundreår etter at den siste ridder var lagt i jorden. Man hadde altså ikke riddere rekende rundt på 1600-tallet. Don Quijote blir således en raritet i sin samtid. En mann i utakt med verden rundt seg.

Så hva dreier romanen seg om? Hva er dens tema? Den som kunne svare på det. Denne romanen handler først og fremst om fantasiens kraft. Hos dikteren – og den diktede. Romanen er et overflødighetshorn som truer med å sprenge sine egne vegger. Det er en roman som inneholder alt og litt til.

I Riksteatrets nye dramatisering av Don Quijote får du komedie på laveste plan og filosofi på høyeste plan, om hverandre. Du får se den ikoniske skikkelsen gyve løs på vindmøller fra en svunnen tid, men du skal også få møte ham sittende i baren på en luguber nattklubb i vår samtid.

Sett deg godt til rette og bli kjent med historiens mest beryktede, aparte og elskede radarpar, Don Quijote og Sancho Panza.

Den ene ser det han tror på, den andre tror bare på det han ser. Den ene ser virkeligheten som den er, den andre som den burde være.

Det kan ikke bli annet enn en latterlig tankevekkende aften i teatret!

På scenen
    Jenny Ellegård, Svein Harry Schøttker Hauge, Anne E. Kokkinn, Eirik del Barco Soleglad og Patrik Asplund Stenseth

Team
    Regissør: Yngve Sundvor, Scenograf: Leiko Fuseya, Lysdesigner: Geir Hovland, Lyddesigner: Gunnar Innvær, Dramaturg: Morten Kjerstad, Produsent: Anita Basmo Bjørnstad og Produsent: Emnet Kebreab

Av Miguel de Cervantes. Dramatisert av Yngve Sundvor.

Forestillingslengde: 1 time 40 minutter (ingen pause).

Premiere: Oslo / Nydalen 26. aug 2021

Turnépremiere: Hålogaland teater 01. sep 2021

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene, på turné med Hålogaland Teater og Riksteatret.

Spilles på Hålogaland Teater i Tromsø perioden 01. – 04. september 2021, på turné med Riksteatret til 44 steder i perioden 7. september 2021 - 13. november 2021 og på Den Nationale Scene i Bergen perioden november 2021 - februar 2022.

ons 13. okt KL. 19:00

VARIGHET: Ca 1 t og 40 min u/pause