Georgs magiske medisin

VARIGHET: Ca 1,5 timer inkl. pause

ARRANGØR: Riksteatret

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

PARKERING
    Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

FORHÅNDSBESTILLING SNACKS & DRIKKE

Hentes i Lillesalen (rett frem når du kommer inn i foajeen)

• Passe rampete teater for hele familien. Også for bestemødre, hvis de tør! Vi har satt opp EKSTRA fredag 7. desember.

Georgs bestemor er ikke som andre søte og snille bestemødre. Hun er nifs og syter og klager og knurrer og bråker og blander seg opp i alt mulig. Georg vil gi henne en lærepenge. Så når hun skal få medisinen sin, lager han en boblende, frådende, magisk medisin, som garantert vil sende henne gjennom taket …

Roald Dahl er en forfatter i særklasse og har skapt en verden av uuttømmelig fantasi. Han var alltid på barnas side, og lot aldri en sjanse gå fra seg til å sparke dem som sparkes bør, de maktsyke, arrogante, autoritære og dømmende. Voksne, selvfølgelig. Men først og fremst får han oss til å le. Og grøsse. Og bli litt skremt (i hvert fall en liten stund inntil alt blir bra igjen). Og så le enda mer. Hans utrolige historier har gitt stoff til internasjonale storfilmer så vel som fargerike musikaler og fengende barneforestillinger.

Når Riksteatret tar Georgs magiske medisin til scenen, engasjerer vi regissør og dramatiker Morten Joachim, som også satte opp Doktor Proktors prompepulver. Han lover en forestilling med mye musikk og magi, som involverer barna og tar ungers fantasi på alvor. Med Georgs magiske medisin skal han sette alt på hodet og slå seg løs på barnas vegne – helt og fullt i Roald Dahls ånd.

Passer for barn fra 5 år.

Pressen mener:

- En slem bestemor får medisin som fortjent i Riksteatrets lettfattelige og lekne fortelling om luringen Georg
    VG

- Sprell som gjør vel
    Dagbladet

- Høstens morsomste medisin
    Aftenposten

- En veldig god forestilling
    - NRK

- Ungane klukkler omkring meg (…) dei vaksne ler (…) kan treffe tre generasjonar
    - Klassekampen

- En fest for barna
    - Vårt Land

På scenen
    Ellen Andreassen, Ulla Marie Broch, Espen Mauno, Kristian Winther og Andreas Bratlie.

Team
    Dramatiker, Regissør: Morten Joachim. Kostymedesigner, Scenograf: Gjermund Andresen. Lysdesigner: Øystein Heitmann. Komponist: Gunnar Eiriksson. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause).

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Sogn og Fjordane Teater og Haugesund Teater

tor 06. des KL. 18:00

fre 07. des KL. 18:00

VARIGHET: Ca 1,5 timer inkl. pause

ARRANGØR: Riksteatret

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid. Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

tor 06. des — KJØP
    fre 07. des — KJØP