Ola Kvernbergs STEAMDOME

ons 24.10 KL. 20:00

VARIGHET: ca 1,5 t uten pause

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid.
    Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

• Ola Kvernbergs Steamdome, ble til som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016, og har i løpet av det siste året utviklet seg til å bli et fullverdig band.

Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1. desember, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen. Ola Kvernberg og Steamdome gjør seg nå klar for å innta de store festivalscenene sommeren 2018, og legger ut på en omfattende Norgesturne i oktober og november.

Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. Lokomotivet drives framover av trommisene Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem, Monica Heldal) og Hans Hulbækmo (Broen, Atomic, Moskus) sammen med bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold). Foruten Ola Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organisten Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall), lydmann Tor Breivik og lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien for at alt går på skinner.

Konserten arrangeres i samarbeid med Urijazz.

onsdag 24. oktober KL. 20:00

VARIGHET: ca 1,5 t uten pause

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.