A Simple Space

tor 20.09 KL. 19:30

VARIGHET: 60 min uten pause

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid.
    Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

• En varm, humoristisk og intim akrobatisk forestilling

Fra Adelaide, Australia til Nøtterøy Kulturhus: kompaniet Gravity & Other Myths med en varm, humoristisk og intim akrobatisk forestilling - A Simple Space.

Hør pusten, kjenn varmen fra kroppene og ta del i hver minste bevegelse sju akrobater utfører på den kompakte scenen. Lekent og intimt, nært og humoristisk – A Simple Space utfordrer tyngdekraften og tøyer kroppens grenser i en forestilling der publikum kommer tett på et kritikerrost australsk kompani.

A Simple Space er nettopp hva tittelen antyder - et enkelt og nesten nakent scenerom som byr på et svett, nært og intimt møte med utøverne for et publikum som omslutter scenen på tre sider. A Simple Space spilles ut på en kompakt scene med minimalt med rekvisitter, belysning, kostymer og staffasje der akrobatisk kappestrid og tett samspill er i fokus. Publikum sitter på en knapp armlengdes avstand fra utøverne, og kan virkelig føle kraften og intensiteten som utløses når akrobatene i Gravity & Other Myths utfordrer hverandre. Musikken som akkompagnerer akrobatikken er like nedstrippet og kraftfullt som sceneoppsettet: én enkelt perkusjonist i et effektfullt samspill med et minimalistisk backing-spor og lyden av utøverne på scenen.

Med en solid dose humor og tett kontakt med publikum klarer A Simple Space å appellere til de fleste aldersgrupper. Publikum på seks kontinenter har de siste fem årene latt seg rive med når den australske troppen kaster seg med stor kraft mot bakken for så å bli reddet av sine kolleger i siste mikrosekund. I andre deler av forestillingen blir akrobatenes kropper brukt som hoppetau eller kastet rundt i rommet på en måte som får publikum til virkelig å bekymre seg for konsekvensene av en liten glipp. Forestillingens spektakulære innslag er dog så mye mer enn akrobatiske tricks. Den fascinerende akrobatikken symboliserer på mange måter de tette mellommenneskelige båndene mellom utøverne, som må stole fullt og helt på hverandre for å komme helskinnet gjennom en forestilling som tøyer grensene for hva kroppene kan klare.

Utøvernes pust er en sentral del av soundtracket til forestillingen og minner publikummet på at dette er en imponerende fysisk kraftanstrengelse utført av akrobater som utviser rå styrke, presisjon og kreativitet. Stykket er fylt med utfordringer og kappestrider mellom akrobatene der man til slutt står igjen med en enkelt utøver etter at kollegene har falt fra i konkurransen. Hvem klarer å stå lengst i håndstående men publikum peprer akrobatene med baller, hvem klarer å løse Rubiks Kube raskest mens man står på hodet, hvem vinner klespokeren?

Med A Simple Space ønsker Gravity & Other Myths å knytte tette bånd til publikum. For å få til dette dropper kompaniet all staffasje og stiller uten kostymer, masker, lysshow eller lag med sminke. På scenen fremstår akrobatene som seg selv og presenterer for publikum det de elsker å gjøre i et kompani med tette, personlige bånd mellom utøvere som har kjent hverandre nesten hele livet. Som publikummer kommer man knapt tettere på stor akrobatikkunst. Dette er en unik mulighet for nærkontakt av tredje grad med forestilling som har gått sin seiersgang verden rundt.

Det australske kompaniet Gravity and other Myths ble etablert i Adelaide i 2009 og har turnert i 14 land på seks kontinenter med den kritikerroste forestillingen A Simple Space som hadde sin premiere i 2013. Oppsetningene av A Simple Space i Sandvika er en del av en turné produsert av Bærum Kulturhus. I tillegg til forestillingene i Bærum Kulturhus vil også publikummet i Nøtterøy Kulturhus og Bølgen Kulturhus i Larvik få ta del i Gravity and other Myths` akrobatiske utfoldelse.

Utøvere: Lachlan Binns, Jascha Boyce, Joanne Curry, Lachlan Harper, Simon McClure, Jacob Randell, Martin Schrieber

Musiker: Elliot Zoerner

Varighet: 60 minutter

Forestillingen er en del av tilbudspakken Sjefens Fristelse.

torsdag 20. september KL. 19:30

VARIGHET: 60 min uten pause

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

• Lignende arrangementer

Kafé/bar