Stein i lomma

VARIGHET: Ca 2 timer med pause

ARRANGØR: Riksteatret

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Utenfor kulturhuset eller nedenfor v/kulturskolen), oppe på Tinghaug og ved Borgheim skole på kveldstid.
    Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.

• Gjør deg klar for feelgoodkomedie basert på Stones in His Pockets med Erik Poppe i registolen og to velopplagte skuespillere i 18 roller!

En Hollywood-film skal spilles inn på et lite sted i Norge, og i likhet med en stor del av lokalbefolkningen har to rappkjeftede unge menn latt seg hyre inn som statister. Hvordan reagerer det lille lokalsamfunnet på møtet med sleipe produsenter og verdensvante divaer?

Stones in His Pockets startet som pubteater, og har siden gått for fulle hus i Londons West End og på scener over hele verden. «Gå og se, og vær forberedt på å le og bli overveldet», skrev pressen etter premieren. Her hjemme husker mange Nationaltheatrets oppsetting med Kåre Conradi og Øystein Røger i rollene, som var på turné med Riksteatret og ble sendt på NRK.
    Med stjerneregissør Erik Poppe i registolen og Hallvard Holmen (Roy i NRKs Himmelblå) og Øystein Martinsen (Kark i NRKs Vikingane) på scenen, gjør Riksteatret Stones in His Pockets – som opprinnelig foregår i Irland – om til en filminnspilling i Nord-Norge.

Erik Poppe har førstehåndskunnskap om hva som skjer når underholdningsindustrien rykker inn med hele sitt kjempeapparat og forvandler et intetanende lokalsamfunn til en eneste stor «location». Derfor vil han også vite å ta vare på det skjøre lille alvoret som ligger under humoren.

For til sjuende og sist er Stones in His Pockets kanskje mer aktuell enn noensinne. Med sin beretning om kollisjonen mellom lokal og internasjonal kultur, og om vanlige menneskers opplevelse av ikke lenger å bli sett og hørt, griper den rett inn i dagens Norge.
    "**** Et fantastisk stykke"
    The Herald
    "Gå og se det, og vær forberedt på å le og bli overveldet"
    Sunday Times
    "Best New Comedy"
    Laurence Olivier Award
    "Best New Comedy"
    Evening Standard Award
    Av Marie Jones. Oversatt og bearbeidet av Ragnar Olsen.

På scenen
    Hallvard Holmen og Øystein Martinsen.

Team
    Regissør: Erik Poppe. Kostymedesigner, Scenograf: Siri Langdalen. Lysdesigner: Øyvind Wangensteen. Lyddesigner: Benjamin Tveit. Produsent: Rebecca Mathisen

Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause).
    Produsert av Riksteatret
    NB! Stykket er en del av pakken "Sjefens Fristelse"

onsdag 14. november KL. 19:00

VARIGHET: Ca 2 timer med pause

ARRANGØR: Riksteatret

Arrangementet starter presis.
    Foajeén er åpen 1 time før og 1 time etter.

• PARKERING

Parkering utenfor REMA er ikke tillatt, man kan risikere å få bilen tauet vekk.